Preferințele pentru anumiți pantofi dezvăluie câte ceva despre caracterul tău, dacă ai o mentalitate mai liberală sau mai conservatoare, dacă ești mai feminină sau mai agresivă, inclusiv dacă ești sau nu mulțumită cu viața ta. Este uimitor cum îți trădează pantofii până și așteptările pe care le ai într-o relație de dragoste.

Nu te gândi la pantofii cu toc înalt, eleganți și stilați pe care îi porți doar la evenimente. Gândește-te ce pantofi porți tu zi de zi, care este modelul tău preferat și află ce spune despre tine. Iată care au fost concluziile la care au ajuns psihologii de la Universitatea din Kansas după ce au analizat încălțămintea purtată de 208 voluntari care au participat la studiul lor.

Dacă porți pantofi comozi, fără toc

Ești o persoană sociabilă, destul de deschisă, dar îți păstrezi cu grijă secretele dureroase din familie. Ai multe griji pe cap, te simți vulnerabilă din punct de vedere profesional și financiar, dar încerci să te mulțumești cu ceea ce ai primit de la viață.

Dacă porți mai des pantofi sport

Încerci să fii cât mai independentă și dezinvoltă, să arăți celor din jur că ești puternică și încrezătoare. În realitate, ești atentă la imaginea ta, cheltuiești o mulțime de bani pe haine și încălțăminte și ești foarte atentă să nu te faci de râs. Oricât ai părea de sigură pe tine, îți este teamă să nu pari ridicolă și demodată.

Cum îți trădează pantofii slăbiciunile ascunse

Pantofii eleganți cu toc

Dacă îi porți aproape zilnic, fie că fac parte din ținuta ta obișnuită de birou, fie că nu, pantofii cu toc sunt cartea ta de vizită. Îți place să ieși în evidență, îți place să fii feminină, seducătoare, admirată și invidiată. Ai o latură ușor copilărească și îți place mai mult să flirtezi, decât să te implici la modul serios într-o relație. Și ai o slăbiciune pentru bărbații frumoși, dar superficiali.

Porți balerini colorați?

Dacă îți plac balerinii colorați, decorați cu diverse accesorii de la flori la funde și paiete, ești o persoană ambițioasă, care știe ce vrea în viață și care vrea ca totul să fie perfect. Dai impresia că ești feminină și romantică, dar ești și băgăcioasă și bârfitoare, iar aceste două defecte sunt slăbiciunile tale cele mai mari.

Pantofii cu platformă

Dezvăluie, poate, cele mai multe slăbiciuni feminine. Ești nostalgică, trăiești în trecut, când credeai că ai fost mai fericită, îți este teamă de viitor și de oamenii prea agresivi și puternici. Nu te împaci deloc cu viața ta din prezent și încerci să te refugiezi în diverse activități monotone, în interiorul casei.

Botinele și ghetele

Ești una dintre acele femei care abia așteaptă să treacă vara, ca să scape de teniși sau de sandale și să treacă direct la botinele cu toc? Ei bine, se pare că ai o latură mai agresivă și dominatoare. Încălțămintea cu toc înalt și gros, ghetele elegante și înalte sunt specifice unei femei cuceritoare, dar care nu este prea sigură de puterea ei de seducție, pentru că nu se consideră prea feminină.

sursa foto: 123rf.com