Experții în comunicare și sociologie de la Universitatea Cornell au descoperit câteva indicii clare, cu ajutorul cărora îți dai seama când te minte iubitul tău. Iată la ce trebuie să fii atentă, când îți trimite mesaje pe telefon sau pe rețelele de socializare.

Dă explicații prea lungi

Dacă iubitul tău scrie, în general, mesaje scurte, dar îți răspunde dintr-o dată cu fraze lungi, trebuie să fii circumspectă. Profesorii de la Cornell susțin că cine minte folosește propoziții și explicații mai lungi decât atunci când spune adevărul.

Repetă informațiile

Scopul lui este să te convingă, așa că va repeta minciuna de câteva ori, până când vei fi înclinată să o crezi. Fii atentă la această strategie, mai ales dacă o repetă prea des pentru că așa îți dai seama că te minte.

Cum îți dai seama că te minte

Răspunde cu întârziere

Poate că nu a văzut mesajul, poate că este ocupat… dar, de obicei, când un bărbat nu răspunde imediat la un mesaj dificil, înseamnă că are nevoie de o pauză să găsească o minciună bună.

Apelează la conștiința ta

Suntem cu toții vulnerabili, iar potențialii mincinoși apelează la sentimentele și conștiința ta. Încearcă să te facă pe tine să te simți vinovată, deși ei sunt cei care au greșit.

 

Mesajele lui îți arată dacă te minte

Scrie prea mult

Pe rețelele de socializare poți vedea în căsuța de mesaje când îți scrie cineva. Dacă iubitul sau soțul tău scrie prea mult, fără să apară mesajul, înseamnă că îi ia timp să corecteze, să șteargă și să rescrie mesajul, ceea ce poate fi un indiciu că ticluiește o minciună.

De asemenea, dacă vezi că scrie, dar mesajul apare cu întârziere prea mare, înseamnă că îi mai scria și altei persoane, destul de importantă pentru el ca să te amâne pe tine.

 

Găsește ceva de care să te acuze

Când are ceva de ascuns, un bărbat găsește ceva cu care să te acuze pe tine și se joacă cu emoțiile tale. Astfel ține situația sub control. Întoarce situația în favoarea lui și îți pune întrebări prin care te face să te simți vinovată că nu ai mai multă încredere în el. Dar, în definitiv, tu trebuie să te întrebi foarte sincer de ce nu ai încredere în el!

sursa foto: 123rf.com