Încă de la Aristotel încoace regulile după care se ghidează grafologii nu s-au schimbat. Iar grafologia e mai utilă decât ai crede. E folosită în criminalistică, iar unele companii chiar le solicită candidaților la un job să scrie de mână, pentru a le cunoaște personalitatea și a vedea dacă există compatibilitate.

Potrivit expertului în grafologie Kathi McKnight, consultată de Business Insider, nu mai puțin de 5.000 de trăsături de personalitate pot fi trădate de scris. Sigur, trebuie să fie expert ca să poți extrage atâta informație, dar orice om ar trebui să aibă câteva noțiuni de bază din această știință.

Dacă literele sunt mari (nu majuscule), scrisul e mare în general, asta trădează faptul că vrei să te faci înțeles, vrei să fii observat, și că ești orientat spre oameni, spre interacțiunea cu ei.

Dacă, dimpotrivă, scrii mic, iar cei din jur chiar trebuie să facă eforturi pentru a vedea ce ai scris, ești un individ cu o mare putere de concentrare, dar o persoană introvertită.

Scrii drept sau înclinat? Dacă scrii literele drept, nici spre stânga, nici spre dreapta, ești o persoană dominată mai mult de logică decât de emoții. Ești un om puternic, pragmatic.

Dacă scrisul e înclinat spre dreapta, gândești cu inima, ești prietenos, sentimental, dar și impulsiv. Pentru tine, familia și prietenii sunt foarte importanți.

Dacă scrisul e înclinat spre stânga, atunci preferi să lucrezi mai degrabă cu lucrurile, decât cu oamenii. Ești genul de om rezervat, orientat mai mult către propria persoană.

Scrii foarte apăsat sau dimpotrivă? În primul caz e clar că emoțiile tale sunt foarte puternice. Ești genul e persoană care simte lucrurile foarte intens și care reacționează foarte repede.

Dacă urma lăsată de pix pe foaie nu e atât de puternică, atunci nu ai probleme de adaptare, de a te muta dintr-un loc în altul, și nici nu ești genul emoțional.

Dacă în interiorul cuvintelor literele nu sunt legate unele de altele, probabil ești genul de persoană logică, metodică și iei decizii numai după ce reflectezi îndelung.

Dacă literele sunt legate între ele, ești o persoană inteligentă și intuitivă.

Punctul de pe ”i” e gol, îl desenezi ca pe un cerc micuț? Asta pentru că ești un om jucăuș, ca un copil.

Vezi și Culorile preferate de femei și legătura lor cu personalitatea noastră

Citește și: