Agenția de știri rusă Ria-Novosti a publicat miercuri imagini cu niște simboluri bizare. Sursa respectivă susține că semnele au fost găsite într-o bază militară părăsită de soldații ucraineni din Trekizbenka, în regiunea Lugansk.

„Agenția de știri rusă, de stat, RIA Novosti susține că în sediul armatei ucrainene au fost găsite semne de practicare a magiei negre. Se precizează că soldații ucraineni au încercat să sfințească armele și au făcut semne cu sânge”, a scris Nexta TV pe Twitter.

Rusia acuză Ucraina de magie neagră

„Semne de folosire a magiei negre au fost găsite la sediul unității ucrainene de artilerie de la marginea satului Trekhizbenka. Adepții forțelor din altă lume au încercat să sfințească armele și au făcut semne cu sânge”, transmite corespondentul RIA Novosti. „Unitatea militară A4472 își avea sediul aici. Un sigiliu satanic a fost găsit pe peretele sediului, sigiliu care evocă asocieri cu filmele de la Hollywood despre spirite rele”.

Citește și: Carmen Harra vine cu noi previziuni legate de războiul din Ucraina: ”Rusia va ataca Moldova curând”. Și nu doar pe ea. Cine mai e pe lista lui Putin

Ce spun specialiștii în semiotică

Ekaterina Dais, specialist în semiotică, susține că simbolul, realizat cu cerneală neagră, este un „sigiliu magic al forțelor întunecate”. Acesta ar combina ideile de anarhie, arme și simboluri fasciste. Dais mai spune că cei care au creat simbolul au „realizat ritualuri” pentru a-și întări armele. Sau „au cerut puterilor supranaturale să le fie trimise arme”.

„Acesta este un simbol magic format din multe linii care se intersectează. Este greu de spus exact ce înseamnă. În el puteți vedea simboluri inversate ale anarhiei, o parte a siglei trupelor SS, runa zig, și litera ebraică zain, scrisă în germană, care înseamnă sabie sau armă. Probabil că prin vraja asta au vrut să-și întărească armele sau să ceară mai multe arme”, a mai spus Dais despre simbolul negru, potrivit Daily Mail.

Vladimir Putin, adept al simbolismului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este un adept al simbolismului. Liderul de la Kremlin a lansat invazia Ucrainei a doua zi după Ziua Apărătorilor Patriei, o altă zi cu semnificaţie militară în Rusia, notează News.ro. Astfel, oficialii occidentali sunt de părere că liderul rus se va folosi și de data de 9 mai. Fie pentru a anunţa o realizare militară în Ucraina, fie pentru a escalada ostilităţile, fie ambele variante. 9 mai, cunoscută drept ”Ziua Victoriei” în Rusia, celebrează înfrângerea trupelor naziste de către Armata rusă în 1945.