Te bucuri și râzi „cu gura până la urechi”, ești supărată și te încrunți fără să-ți dai seama, ești mirată de ceva și ridici sprâncenele. Sunt doar câteva exemple care arată cum se formează ridurile de expresie. Mișcările repetate ale mușchilor faciali duc la apariția acestora pe frunte, în zona ochilor, a buzelor și între sprâncene. În timp, ele pot deveni pronunțate, dacă nu ții cont de câteva reguli.

Folosește creme cu factor de protecție solară!

Poate că auzi des acest sfat, iar dacă nu l-ai pus încă în aplicare, e momentul să o faci chiar de astăzi. Cremele cu SPF te protejează de radiațiile ultraviolete care duc atât la îmbătrânirea pielii, cât și la adâncirea ridurilor fine. Obișnuiește-te să folosești SPF în fiecare dimineață, nu doar când ești în vacanță la mare. Tenul tău îți va mulțumi.

Cum estompezi ridurile de expresie – Masaj facial zilnic

Trei minute de masaj facial în fiecare dimineață și seară vor duce la estomparea ridurilor. Începe dintre sprâncene cu așa numitele „ciupituri” folosind degetul mare și cel arătător. Apoi masează zona frunții, cu alt tip de mișcare – apasă ferm cu degetele, întinzând pielea spre tâmple. Repetă aceste mișcări zilnic. Poți folosi și crema de față pe care o folosești în mod obișnuit.

Citește și – 6 trucuri de machiaj care te vor întineri cu 10 ani

Alege un fond de ten lichid!

Ridurile de expresie pot fi ascunse prin machiaj, dacă alegi produsele potrivite. Renunță la pudra compactă sau fondul de ten compact, care pot adânci liniile fine! Folosește un fond de ten lichid, care te va ajuta să estompezi ridurile. Aplică-l întotdeauna după ce ai folosit o cremă hidratantă aleasă în funcție de tipul tău de ten. Folosește creme hidratante pentru a preveni apariţia ridurilor fine. Pielea uscată este prima predispusă la riduri și la îmbătrânirea prematură.

Sfatul specialistului: Atenție la demachierea excesivă!

„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mișcări de suprafață, fără agresare mecanică, în special în zona perioculară.  Folosește un produs demachiant cu un pH apropiat de cel al pielii. Nu alege unul astringent sau care să aibă la bază alcool ori ingrediente de origine petrochimică”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România.

Foto: 123rf

Citește și – Măști de față care șterg oboseala