În viaţă nu există reţete de succes şi fiecare e altfel. Fiecare face ce poate pentru ai noştri dragi, dar sunt convinsă că avem multe în comun. 

Cariera

 Sunt mame de copii cu autism care au renunţat la carieră ca să fie lângă copiii lor, dar sunt şi taţi care fac asta aşa cum a fost în familia mea. Soţul meu a renunţat la munca lui, iar eu am rămas întreţinător de familie. El a dus copiii la terapie sute de mii de kilometri, dacă e să facem un total al drumurilor Gilău-Cluj şi retur. În aproape toate familiile care au copii cu autism, unul din părinţi, mai ales mama, îşi petrece mai toată viaţa cu copilul – devine uneori însoţitor şi la şcoală.

Deşi consider că părinţii pot şi sunt buni terapeuţi dacă îşi cunosc bine copiii, nu e situaţia ideală. Marele pericol este ca dependenţa de părinte să fie prea mare şi să nu îndrăznim să le dăm drumul copiilor autişti să zboare. La un moment dat, copilul autist trebuie să meargă singur să îşi cumpere îngheţată. La un moment dat, trebuie să meargă singur la şcoală. Poate să fie la 8 la 9 la 10, la 14 ani, dar trebuie să se întâmple!

Citeste continuarea pe Eva.ro