Cele mai puternice storcătoare sunt cele care au la bază o centrifugă, iar acestea sunt recomandate pentru legume și fructe mai tari precum merele și morcovii. Pe de altă parte, storcătoarele cu centrifugă pot elimina pulpa și poți face un suc limpede cu ajutorul lor.

Storcătoarele cu ax în formă de melc au o putere de stoarcere mai redusă și sunt recomandate pentru fructele zemoase. Cu ele poți face sucuri mai groase, precum nectarul de piersici.

Puterea unui storcător este dată de viteza cu care zdrobește fructele și cele mai multe aparate au mai multe trepte de viteză, în funcție de legumele sau fructele pe care vrei să le storci.

Ce tip de storcător este mai bun

Cele mai ieftine și mai simple sunt storcătoarele pentru citrice. Ele nu pot fi folosite decât pentru fructele pline de zeamă, după ce sunt tăiate în bucăți mai mici.

Storcătoarele cu centrifugă sunt recomandate pentru toate legumele și fructele, sunt puțin mai scumpe, dar sunt mai puternice.

Storcătoarele cu ax lucrează mai lent, dar ele zdrobesc foarte bine pulpa oferindu-ți un suc care păstrează toate vitaminele din fructe.

Cum întreții storcătorul de fructe

Storcătorul trebuie demontat și curățat imediat după fiecare utilizare. Chiar dacă îți ia ceva timp, trebuie să ai grijă să nu rămână niciodată resturi de pulpă și coajă de fructe, care să se întărească pe ax și pe sitele storcătorului.

Alege de la bun început un storcător care să poată fi demontat ușor și spală-l bine de fiecare dată cu o perie moale de dinți și cu detergent lichid de vase. Folosește și o lavetă absorbantă cu care să cureți corpul aparatului de stropi și de resturile de pulpă.

sursa foto: 123rf.com