Pentru că e vorba despre un spațiu atât de expus, e important să alegi aceste obiecte ținând cont și de faptul că în bucătărie aburii și petele de grăsime sunt la ordinea zilei și că nuanțele închise de gri, maro și chiar negru sunt mai ușor de întreținut decât cele metalice, lucioase. Ghidează-te după aceste reguli atunci când alegi electrocasnicele și cu siguranță nu vei da greș:

Ține cont de decor

Ia în considerare mobilierul ales, finisajele bucătăriei și toate celelalte accesorii și aparate pe care le ai deja. Dacă ai un cuptor cu microunde sau un espressor în nuanțe cromate, ar fi ideal să alegi și plita pentru gătit într-o nuanță asemănătoare. Dacă bucătăria este însă decorată în stil industrial, electrocasnicele negre s-ar putea potrivi de minune.

Dacă ai optat însă pentru un mobilier clasic, piesele din inox nu sunt cele mai potrivite, așa că poți alege unele în nuanțe de ivoriu, bej, negru mat sau alb, care să se integreze perfect în decor și să nu contrasteze cu stilul acestuia și nici cu al finisajelor. În cazul în care ai ales stilul retro, culorile puternice și pastelurile ar putea completa perfect bucătăria ta.

Ieși din zona sigură a designului de interior

Este floare la ureche să alegi un mobilier tradițional și electrocasnice clasice, dar alegerea unui stil care ți se potrivește cu adevărat poate fi mult mai distractivă. Deși îți va fi mai dificil să găsești electrocasnicele potrivite, rezultatul final te va încânta mult mai mult dacă ieși din tipare și din zonele sigure, dar anoste, ale designului de interior.

Indiferent dacă optezi pentru un frigider și un aragaz vintage, în culori puternice, sau pentru nuanțe metalice de auriu rose sau cupru, vei putea conferi personalitate spațiului în care gătești, servești masa, îți bei cafeaua sau citești presa în fiecare dimineață. Dacă ești o adeptă a stilului minimalist și eficiența este punctul tău forte, poți opta chiar pentru aparatură încorporabilă în mobilier, al cărei design discret și practic va completa decorul simplu și fără înflorituri.

Acordă atenție modelelor care sunt din nou la modă

2019 pare să fie un an al revenirilor nu doar din punctul de vedere al modei vestimentare, ci și din cel al designului de interior. Vedetele următoarelor sezoane par să fie electrocasnicele albe. Mai stilate și mai cizelate decât în anii ‘90, acestea se integrează perfect în decorul modern și neîncărcat. Bonus: frigiderele, aragazurile, hotele și cuptoarele albe ale viitorului au detalii și finisaje elegante, cu accente cromate care le pun în valoare designul inedit.

Fii la curent cu noile tehnologii și materiale

Trecând peste caracteristicile funcționale ale electrocasnicelor de bucătărie, de la care nu ar trebui să faci rabat și pe care e important să le alegi în concordanță cu stilul tău de viață, e bine de știut că tehnologia și-a găsit portițe și in ceea ce privește finisajele și designul.

De exemplu, există finisaje anti-amprentă, foarte utile în special pentru familiile cu copii. Altele au o rezistență crescută la zgârieturi și își pot menține aspectul impecabil pentru mai mult timp. Pe lângă acestea, mai sunt și suprafețele magnetice, care ascund atât amprentele, cât și petele.

E mult mai ușor să alegi electrocasnicele de bucătărie când știi exact la ce e bine să fii atentă, pe lângă caracteristicile tehnice. Acestea vor contribui la aspectul final al încăperii în care gătești și în care te vei simți bine și în alte contexte, dacă o decorezi pe placul tău.

Sursă foto: Shutterstock

(P) material publicitar realizat in colaborare cu Arctic