Cum abordezi problema unei măriri de salariu, în 5 sfaturi simple și practice:

 

  1. Pregătește-te și așteaptă momentul oportun

Dacă îți dorești un venit mai mare, în niciun caz nu intra în biroul șefului tău din prima cerându-i mai mulți bani. Strânge toate datele de care ai nevoie, în primă fază, iar apoi așteaptă ca el să fie într-un moment bun, nu între clienți, probleme și ședințe, pentru a avea timp să abordezi în detaliu aceasta problemă cu el, fără să fie expeditiv.

 

  1. Mergi mereu cu date exacte la tine

Munca ta poate fi cuantificată în cifre clare și beneficii pe care tu le-ai adus în departamentul tău și în firmă. Dacă activitatea ta a produs profit companiei, atunci trebuie să fii capabilă să arăți acest lucru prezentând date clare. Fii conștientă că păstrarea angajaților valoroși este și prioritatea companiei, mai ales într-un moment în care marea provocare pentru patroni este descoperirea forței de muncă competente, explică Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, președinte și fondator Genesis Property: “Găsirea forței de muncă calificate va fi o provocare și mai mare în 2018. În 2018, găsirea forței de muncă calificate la un preț competitiv va fi mai grea decât în 2017, mai ales ținând cont de toate schimbările legislative din ultima perioada. Companiile vor trebui să aloce resurse suplimentare pentru menținerea unui nivel salarial mulțumitor pentru angajat, dar totuși competitiv pentru bugetele alocate”, spune acesta.

 

  1. Un plan de acțiune pentru următorul an

Dacă mărirea pe care ți-o dorești trebuie să răsplătească activitatea ta din ultimii ani, e important să arăți că mereu vei gândi pe termen lung și vei rămâne dedicată firmei. Un sfat bun este să ai cu tine un plan pentru următorul an de activitate, direcții, viziune și idei de dezvoltare.

 

  1. Gândește-te de ce șeful tău ar vrea să își ofere o mărire

Poate suna cinic, dar trebuie să te întrebi ce va câștiga firma din această mărire oferită ție. Oare se teme că în caz contrar ai putea pleca, iar asta ar însemna pierderi mult mai mari la nivel de activitate? Trebuie să ai mereu în vedere acest aspect, însă evită cu orice preț să ameninți că, dacă nu îți primești mărirea, vei pleca.

 

  1. Vino cu o sumă clară în minte

Fii conștientă că discuția nu se va purta în abstract, ci în concret. Adică te va întreba care este suma la care te-ai gândit, iar această sumă trebuie să fie realistă.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Pressmaster