Albastru, verde, turcoaz, violet sau roz sunt culorile preferate pe care le alege majoritatea femeilor, după cum o arată studiile și testele de personalitate din ultima vreme.

Aceste culori și mai ales nuanțele lor pastelate sau delicate sunt întotdeauna în top și sunt considerate o marcă a feminității. Chiar dacă nu toate femeile își aleg haine sau accesorii colorate în nuanțele de mai sus, ele sunt atrase de aceste cinci culori în viața de zi cu zi. Specialiștii explică de ce.

Albastrul, mereu în topul preferințelor

Albastrul este o culoare preferată deopotrivă de femei și de bărbați de toate vârstele. Indiferent de nuanțele ei, deși este o culoare rece, albastrul înseamnă pace, liniște și echilibru, ceea ce explică de ce se află în topul preferințelor feminine.

Verdele, între culorile preferate de femeile tinere

Verdele semnifică, de asemenea, liniștea și armonia, dar și maternitate, creștere, energie sau sănătate. Conform statisticilor, verdele și nuanțele lui deschise sunt preferate îndeosebi de femeile tinere, în timp ce nuanțele închise de verde se înscriu în preferințele femeilor de peste 40 de ani.

Turcoaz, o preferință specific feminină

Turcoazul este perceput drept o combinație între albastru și verde, este o culoare rece, dar deosebit de atrăgătoare pentru femei. În mod surprinzător, deși bărbații preferă albastrul și verdele, nu sunt deloc atrași de turcoaz, decât într-o măsură nesemnificativă.

Violetul, o culoare a misterului

Violetul este una dintre cele mai feminine culori, iar nuanțele lui de la cele mai deschise, la cele mai închise sunt considerate atrăgătoare de femeile de orice vârstă. Este o culoare romantică, emoțională, spirituală și asociată cu misterul feminin.

Rozul, asociat cu veselia și bucuria copilăriei

Rozul este asociat cu bebelușii, jucăriile și copilăria. Majoritatea mamelor are tendința de a-și îmbrăca fetițele în roz, în virtutea unei tradiții culturale. Cu toate acestea, preferința pentru roz scade odată cu vârsta, iar femeile mature nu o mai consideră o culoare atrăgătoare pentru o femeie.