Limba unui om care are o sănătate de fier trebuie să fie roz, fără modificări de formă și de structură, și fără depuneri. De altfel, fiecare parte a limbii reprezintă o zonă a corpului.: vârful limbii – zona pieptului, partea de mijloc – zona abdominală şi plexul solar (parte a sistemului nervos, situată în spatele stomacului), iar rădăcina limbii – abdomenul.

 Citește și: Experiența unui psiholog care și-a ajutat copilul supraponderal să slăbească

Limba ”încărcată” semnifică prezenţa toxinelor în organism. Cu cât mai gros este stratul depozitelor de pe limbă cu atât toxinele sunt mai multe. Este normal ca la suprafaţa limbii să existe o peliculă albicioasă subţire, dar devine alb mat, poate fi un semn de digestie lentă.

Culoarea limbii poate indica apariția cancerului

Limba de un roșu aprins poate indica un proces inflamator sau deshidratare. Consumul adecvat de apă – cel puţin doi litri pe zi – constant, va ajuta la revenirea la normal.

Limba ”palidă”, lipsităde culoare,  indică o anemie. O cură de vitamine şi minerale ar putea corecta dezechilibrul creat. Paloarea mai poate demasca un sistem imunitar slab.

Limba mov indică o slabă circulaţie a sângelui în organism. Poate fi semn de oboseală cronică.

Limba de culoare neagră apare astfel atunci când papilele gustative se alungesc şi capătă o tentă întunecată. Acest aspect este deseori determinat de abuzul de antiseptice, de antibiotice sau de fumatul excesiv. Poate fi indiciul că există o carență de fibre, fructe sau legume.

O limbă alb-gălbuie dar fără depozite semnalează o infecţie cu candida. Învelişul gălbui gros scoate la iveală existenţa unor probleme digestive cronice, precum constipaţia, dar poate fi şi o suferință pulmonară.

Limba umflată poate semnala o infecţie în gât, o dereglare a tiroidei sau chiar cancer. Limba umflată indică și hipercolesterolemie.

Limba dantelată, cu semne ale dinţilor arată o splină obosită. Crăpăturile pe limbă indică probleme la coloanei vertebrale, deshidratare, nivel crescut de stres şi probleme emoţionale.

Citește și :