1. Asigură confortul termic din căminului tău

 

Ca să te simți bine în casa ta, temperatura trebuie să fie potrivită pentru tine. Unele persoane se simt bine la temperaturi puțin mai mari, iar altele nu. Indiferent care e cazul tău, cu cât ai un control mai bun asupra temperaturii din casă, cu atât e mai ușor să te bucuri de confort termic. Dacă ai o cameră mare, trebuie să compensezi pentru faptul că e mai dificil de încălzit. Astfel, în cazul în care ai calorifere aluminiu, poți să suplimentezi numărul de elemenți, iar camera se va încălzi mai ușor. Totodată, dacă vrei să schimbi caloriferele sau sistemul de încălzire din locuința ta, e bine să consulți un astfel de ghid de specialitate. Astfel, poți lua o decizie informată, cunoscând avantajele și dezavantaje fiecăruia.

 

  1. Decorează folosind texturi plăcute la atingere

 

Nu te poți simți confortabil într-o casă, dacă texturile sunt aspre la atingere. De aceea, materialele pentru perne, lenjerii de pat și pături trebuie alese nu doar în funcție de aspect, ci și de cât de fine sau plăcute ți se par când le atingi. Îți poți răsfăța simțul tactil și în alte moduri, cum ar fi adăugând covoare moi și călduroase prin casă.

 

Totodată, sunt foarte importante zonele de relaxare, în care te odihnești după o zi grea. E bine ca fotoliile și  canapeaua să nu fie prea tari și să fie dintr-un material textil plăcut. Mai multe perne mici cu o pătură asortată, așezate pe canapea, pot fi atât decorative, cât și o sursă de confort suplimentar. În plus, poți adăuga fotolii sac (de tip bean bag), taburete pe care poți să îți odihnești picioarele, sau poufuri .

 

  1. Folosește parfumurile de cameră relaxante

 

Știai că mirosurile pot influența stările de spirit? Atunci când ajungi acasă, acestea pot avea un efect îmbietor, dacă folosești câteva trucuri olfactive. Conform Mental floss, parfumul citric este stimulant și energizant, pe când cel de levănțică sau vanilie favorizează relaxarea. Nu uita de nicio cameră: poți folosi aceleași arome sau arome diferite între ele, atât timp cât nu le amesteci într-un open space. În ceea ce privește modurile prin care păstrezi aromele proaspete în casă, ai la dispoziție multe opțiuni. Poți folosi lumânări parfumate, uleiuri esențiale, bețișoare parfumate sau chiar odorizant de cameră natural, făcut în casă.

 

  1. Optimizează iluminarea casei pentru confortul ochilor tăi

 

Atunci când folosești doar o lustră pentru iluminare, iar lumina vine doar din direcția tavanului, ochii îți obosesc mai repede. Intensitatea și sursa luminii contează: acestea pot crea o ambianță plăcută sau te pot incomoda. În primul rând, trebuie să alegi un bec cu o putere de iluminare potrivită: cu cât camera este mai mare, cu atât ai nevoie de mai mulți wați. În al doilea rând, împarte sursele de lumină în trei: lumină ambientală (o lampă cu picior), lumină pentru sarcinile pe care le desfășori (o lampă de masă lângă fotoliu) și lumină de accent (aplici care pun în valoare mobilierul), recomandă Huffington Post.

 

  1. Adaugă piese de mobilier rotunjite în living

 

Există aspecte de design interior care contribuie la confortul și starea noastră de spirit fără să ne dăm seama. Unul dintre acestea este chiar forma mobilierului. Pentru o cameră echilibrată și plăcută, e bine să îmbini piese de mobilier cu și fără colțuri. Dacă trebuie să alegi unde să implementezi această schimbare, cea mai potrivită cameră este sufrageria. Poți adăuga o măsuță de cafea ovală și oglinzi circulare pentru a atenua efectul puternic al colțurilor.