Cercetătorii spun că chiar și tinerii trebuie să-și supravegheze colesterolul, nu numai cei care au valori mari.

De mult timp s-a stabilit că nivelurile ridicate de colesterol lipoproteinic cu densitate scăzută (LDL-C) colesterol „rău” – pot duce la probleme cardiovasculare grave la persoanele mai în vârstă.

Dar un nou studiu sugerează că tinerii cu niveluri ridicate de LDL-C, chiar dacă sunt altfel sănătoși, ar trebui să ia măsuri de precauție.

Asta pentru că ceea ce poate părea o problemă minoră de sănătate atunci când sunteți tânăr poate duce la probleme mari mai târziu în viață.

De ce este bună carnea pentru organism. Iată ce beneficii are

Colesterolul mărit – risc de îmbolnăviri

Studiul a stabilit că persoanele cu un risc scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare și a bolilor coronariene ar putea vedea unele beneficii de la scăderea nivelului de colesterol.

Progresia sănătății a peste 36.000 de participanți, în vârstă de 42 de ani, a fost examinată pe o perioadă de 27 de ani.

Participantii care au fost considerați cu risc scăzut pentru probleme cardiovasculare, dar cu nivel ridicat de LDL-C au avut o 30% mai mare șansa de a muri prematur din cauza problemelor de sănătate cardiacă.

Autorul studiului a spus că rezultatele subliniază importanța schimbărilor stilului de viață.

Colesterolul mărit – noi date interesante de la cercetători

Dr. Shuaib Abdullah, autor principal al studiului, a declarat că cercetătorii căutau răspunsuri la întrebarea când să înceapă tratamentul cu statine pentru pacienții cu risc scăzut cu niveluri ridicate de LDL-C.

Doctorul a declarat că a întâlnit pacienți relativ sănătoși de 40 și 50 de ani cu niveluri ridicate de LDL-C, dar cu puține sau fără alți factori de risc.

În ce privește riscul lor pentru rezultate cardiovasculare, medicul a observat că datele privind prognosticul cardiovascular au fost limitate la persoanele cu risc scăzut cu LDL-C.

Au fost date și mai reduse pentru acei pacienți cu LDL-L cu niveluri moderat ridicate.

Nu a existat un consens clar cu privire la nivelul LDL-C de a începe tratamentul cu statine sau de a trata LDL-C la toate persoanele cu risc de 10 ani.

Rezultatele nu au fost deosebit de surprinzătoare, dar oferă informații valoroase despre factorii de risc care pot duce la probleme cardiovasculare mai târziu în viață.

În multe moduri, colesterolul LDL a fost asemănător cu țigările, unde o țigară nu vă va face rău, ci pachetele care se acumulează.

Cu colesterolul rău este la fel. Atunci cand ești expus la niveluri mai ridicate de LDL pentru perioade mai lungi de timp, se pare că este asociat cu un risc cardiovascular mai mare.

Cercetarea ajută la explicarea motivului pentru care persoanele în vârstă, considerate anterior a fi sănătoase, au uneori probleme cardiovasculare grave.

Colesterolul care nu este LDL-C sau lipoproteina cu densitate mare (HDL-C) este asociat cu un risc cardiovascular crescut.

7 motive pentru care e bine să consumi semințe de in

Schimbarea stilului de viață este esențială

Când vine vorba de scăderea factorilor de risc pentru bolile de inimă, se ajunge la aceleași sfaturi vechi – faceți mișcare și mâncați sănătos.

În cele din urmă, pacienții sunt singurii care pot face aceste schimbări.

O mulțime de oameni subestimează puterea dietelor în reducerea colesterolului.

Spre exemplu, prin creșterea proteinei din soia, scăderea grăsimilor saturate, creșterea exercițiilor și pierderea a doar câteva kilograme, este posibil să se obțină o reducere semnificativă a colesterolului.

Poate fi vorba chiar de 40-50% doar cu stilul de viață corectat.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto