Citește și: Iei pastile când e cald afară? Ai mare grijă, căci îți poți face rău!

Bebelușul nu trebuie lăsat nesupravegheat cu colacul la gât, în apă

Sunt extrem de simpatici și par infoensivi dar colacii de gât pentru bebeluși pot avea consecințe mortale, susține expertul pediatru. ”Este un dispozitiv care a început să fie de nelipsit, din păcate, pentru familiile cu bebeluși. Părinților li se pare foarte amuzant să-și urmărească bebelușul cum dă din piciorușe în cadă, cu colacul de plastic la gât„, adaugă acesta.

Mai mult, medicul atrage atenția asupra faptului că, majoritatea acestor dispozitive nu se etanșeizează bine sau nu sunt sigilate atât cât trebuie și se desfac la lipituri. Evident, apa pătrunde, colacul se îngreunează și copilul e tras la fundul apei. De aceea, micuțul nu trebuie lăsat nesupravegheat nicio secundă, chiar dacă se află într-o cadă mică.

Colacul gonflabil pentru bebeluși, dăunător pentru sistemul imunitar

De altfel,unii producători de astfel de colaci menționează în instrucțiuni pericolele la care părinții își expun copiii. Spre exemplu, dacă, într-o piscină, un înotător neatent face valuri, bebelușul cu colacul gonflabil se poate răsturna și îneca.

Pe de altă parte, nici materialul din care e făcut dispozitivul de înot nu e mereu de cea mai bună calitate. Plasticul poate conține substanțe chimice care atacă pielea și sistemul imunitar al copilului. De altfel, în Australia, recent, autoritățile responsabile de protecția consumatorului au interzis de la comercializare produsele de acest tip de la doi producători.

Citește și: