Ingrediente pentru clătite de usturoi cu garnitură de ciuperci:

● 2 dovlecei

● 30 g făină
● 30 g parmezan
● 2 căței usturoi

● un ou
● 2 linguri ulei

● sare

● piper

Pentru garnitură:

● 300 g ciuperci

● 50 g unt

● sare

1. Se trec dovleceii prin răzătoarea cu ochiuri mari și se lasă într-o strecurătoare presărați cu sare pentru 10 minute.
2. Apoi, după ce i-ați presat bine să se scurgă, se amestecă cu făina, parmezanul, usturoiul pisat și oul bătut, sare și piper. Se amestecă bine și, separat, se încinge uleiul.
3. Se ia cu lingura din amestecul de dovlecei, se pune în uleiul încins, se aplatizează puțin și se prăjesc câte două minute pe fiecare parte. Se servesc cu garnitură de ciuperci trase în unt cu sare la tigaie.

V-am făcut poftă de clătite? Să încercați și aceste pachețele de clătite umplute!