Volodimir și-a obținut diploma în drept, dar a ales să urmeze o carieră în actorie. Se pare că nu a ales greșit, având în vedere că a devenit un actor talentat și notorietatea l-a ajutat să devină președintele Ucrainei. Cu toate acestea, se pare că el nu a călcat pe urmele tatălui său, care este un om foarte cunoscut în lumea științei. Tatăl lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se numește Oleksandr și este șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware din cadrul Universității de Stat Kryvyi Rih, potrivit antena1.ro.

Volodimir Zelenski in zodia VarsatorSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Matematicianul este renumit pentru rolul pe care l-a jucat, ca profesor, în cariera a multor oameni de știință din țara sa și nu numai. El a fost adesea descris drept unul dintre cei mai buni specialiști din Ucraina.

De-a lungul anilor săi ca profesor desăvârșit, a avut sprijinul soției sale, Rimma Zelenska. Volodimir, președintele ucrainean, pare să fie singurul copil al cuplului.

Oleksandr Zelenski s-a născut într-o familie modestă, pe 23 decembrie 1947. Seymon Ivanovych Zelenski, bunicul președintelui, a servit în Divizia 57 a Armatei Roșii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

El a absolvit Institutul de minerit Kryvyi Rih în 1972, cu o diplomă în automatizare minieră. Mai târziu, a dorit să evolueze și a studiat Științe Tehnice în 1983. În același an și-a susținut disertația despre Calcularea automată a rezervelor de zăcăminte de minereu de fier la Institutul Minier din Moscova.

În 1992, Oleksandr Zelenski a primit titlul academic de profesor asociat de statistică, economie și procesare sistematică a informației.

După ce a lucrat la teza de doctorat despre Fundamentele metodologice ale planificării topografice și contabilității în sistemul informațional de management al carierei de minereu în 2003, a câștigat un alt titlu academic de profesor de informatică.

În perioada 2005-2007, a ocupat funcția de șef al International Economic Contract on Subject Development of an Automated System of Geological Surveying Support in the Operating System.

Cu câțiva ani de experiență, Zelenski a devenit șeful Departamentului de Cibernetică și Hardware de la Universitatea de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih.

Nu este cunoscută, cu exactitate, suma la care se întârte averea lui Oleksandr Zelenski. Matematicianul în vârstă de 74 de ani a bifat multe realizări în cariera sa academică, dar nu și-a dezvăluit câștigurile exacte. Fiul său are o avere ce depășește 1, 2 milioane de euro, ceea ce înseamnă că nici Oleksandr nu poate fi mai prejos, deși preferă să ducă o viață modestă.