O nouă carte face dezvăluiri uluitoare din viața lui Barack Obama și scoate la lumină lucruri neștiute despre fostul lider de la Casa Albă. Deși el și soția lui formează un cuplu model, Obama a fost îndrăgostit ani buni de o femeie cu origini olandeze-japoneze, pe nume Sheila Miyoshi Jager.

În primul an de relație cu Michelle se întâlnea și cu Sheilla

Obama era așa topit după ea, încât a cerut-o de două ori în căsătorie, însă a fost refuzat de fiecare dată. El a omis să vorbească despre această relație în propria lui biografie „Dreams of My Father”. Scriitorul David J. Garrow spune în cartea sa „Rising Star:  The Making of Barack Obama”, ce va fi lansată pe 9 mai, că Jagger a jucat un rol important în formarea lui Obama. Era atât de atașat de ea, încât în primul an de relație cu Michelle, a continuat să se vadă cu femeia care i-a făcut inima să-i bată pentru prima dată.

Sheila i-a povestit lui Garrow că ea și Barack, cel mai iubit președinte al SUA,  erau foarte îndrăgostiți în mijlocul aniilor 1980, când locuiau amândoi în Chicago. Relația lor a avansat rapid, iar în iarna anului 1986, când îi vizitau pe părinții ei, Barack a cerut-o pe iubita lui în căsătorie, însă acesta a fost refuzat pentru că părinții ei au considerat că sunt prea tineri pentru acest pas, Jager avea 23 de ani și Obama, 25 de ani.

Michelle și Barack s-au cunoscut la Harvard

Cei doi au rămas împreună, dar Jager susține că atunci și-a dat seama că Obama avea nevoie să se pună la casa lui și să se simtă iubit și admirat.  Cu toate acestea, tânărul Barack nu era pregătit să renunțe la iubita lui și a cerut-o din nou în căsătorie, însă a fost iar refuzat.

„Propunerea lui venea oarecum din disperare, pentru că se temea că ne vom despărți și nu venea din încrederea în viitorul nostru”, mărturisește ea. Cel de-al doilea refuz a fost prea mult pentru Obama și cei doi s-au despărțit. El a plecat la școala de drept, la Harvard, unde a întâlnit-o pe Michelle care lucra acolo. Cei doi s-au plăcut reciproc și au început să iasă la întâlniri. Însă, potrivit cărții, Barack continua să se vadă din când în când și cu Jager, după ce aceasta a venit și ea la Harvard. „Mereu mă simțeam prost din cauza asta”, spune Jager.

Cu toate, acestea femeia a povestit că după ce Michelle și Barack s-au căsătorit în 1992, ei nu s-au mai văzut deloc și mai vorbeau din când în când la telefon sau prin scrisori. Astfel, Michelle și Barack au deenit unul dintre cele mai iubite cupluri din lume, fiind un model pentru mulți oameni.

Citește și: