1. Alege-ţi locul în avion

E în regulă să alegi să nu plăteşti taxa suplimentară pentru dreptul de a-ţi alege locul în avion atunci când vorbim de o cursă de două sau trei ore, însă când vine vorba de zboruri de opt, zece sau chiar douăsprezece ore, sigur vei dori să-ţi alegi locul. Mulţi oameni preferă, de exemplu, pentru astfel de curse locul de la geam, pentru că li se pare mai comod să doarmă sprijiniţi de el. Pe de altă parte, dacă ştii că ai probleme de circulaţie care te obligă să te ridici mai des în picioare sau o menstruatie abundenta şi va fi nevoie să mergi mai frecvent la toaletă, atunci este mai bine să alegi locul dinspre culoar. Dacă pleci însoţită de o prietenă, o colegă sau de partenerul de viaţă puteţi rezerva locul de  lângă fereastră și cel dinspre culoar. Lăsați un loc liber între voi, iar șansele sunt mici ca acesta să fie rezervat, cu excepția cazului în care avionul este plin. 

  1. Optează pentru o ţinută confortabilă

Iată un aspect important, care nu ar trebui trecut cu vederea. Confortul trebuie să fie cuvântul de ordine când alegi această ţinută, care trebuie să semene destul de mult cu cea în care stai în casă, duminică după-amiază, când te uiţi la serialul preferat. Ca să te simţi cât mai comod, alege o pereche de pantaloni din bumbac, elastici, în genul colanţilor de yoga sau pantalonilor de trening, un tricou şi un cardigan călduros. Este mai bine să ai mai multe straturi de îmbrăcăminte, pentru că în acest fel te poți acoperi sau dezbrăca în funcție de temperatură. De asemenea, trebuie să ai în vedere că din cauza altitudinii este posibil să ţi se umfle picioarele. Lasă-ți perechea de mocasini sau sandalele în valiză și poartă, în schimb, cea mai comodă pereche de adidaşi. 

  1. Nu uita să te hidratezi

Medicii te sfătuiesc să te hidratezi constant pe durata unui zbor lung, ceea ce ar putea chiar să reducă efectele stării de disconfort create de diferenţele de fus orar. Pe de altă parte, trebuie să ştii că în cabina avionului aerul este foarte uscat, aşa că este esenţial să bei apă.  Desigur, se serveşte apă şi la bordul avionului, dar adesea în cantități mici sau nu când ai nevoie. Aşadar, nu ezita să iei o sticlă sau două de apă în bagajul de mână, din zona duty-free, după controlul de securitate. De asemenea, pune-ţi în bagaj şi câteva gustări (fructe uscate, batoane de cereale) în cazul în care ţi se face foame între mesele pe care le vei servi la bordul avionului.

  1. Încearcă să dormi

Cea mai bună modalitate de a face faţă unui zbor lung este să încerci să dormi. Din păcate, de multe ori este o provocare. Ca să îţi asiguri condiţiile ideale, ar fi bine să ai la tine un medicament relaxant din plante, care să te ajute să adormi mai uşor. De asemenea, nu uita să-ţi iei de acasă o mască de ochi şi chiar şi dopuri de urechi. Chiar dacă unele companii aeriene îţi oferă o pernă mică pe care să o foloseşti pe durata zborului, e mai bine să-ţi iei de acasă o pernă semicirculară pentru gât. Pe de altă parte, ca să te simţi cât mai confortabil, pune-ţi în bagaj o eşarfă mare sau un şal cu care să te acoperi. 

  1. Pregăteşte-ti o trusă de îngrijire personală

Când cobori din avion, vei vrea să arăţi cât de bine se poate, aşa că pregăteşte-ţi de acasă o trusă cu mai multe produse de îngrijire personală. În primul rând,  ar fi bine să ai la tine o perie mică sau un pieptăn, ca să te aranjezi puţin înainte de aterizare. Pentru că aerul din cabină este uscat, pielea ta va avea nevoie de hidratare puternică, așa că ia la tine câteva mostre din cea mai nutritivă cremă pe care ai testat-o. În ceea ce priveşte igiena orală, nu este neobişnuit să te speli pe dinţi în avion, dar poţi folosi şi apa de gură sub formă de tablete care e la fel de eficientă, dar îţi ocupă mai puţin spaţiu. 

Aşadar, pentru a ajunge la destinaţie într-o dispoziţie cât mai bună şi  arătând cât se poate de bine, ţine cont de sfaturile noastre de mai sus!

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Regina Maria