Atunci când își caută un loc de muncă, oamenii se concentrează adesea pe găsirea unui job care să le aducă cel mai mare salariu. Cu excepția cazului în care diferența de salariu este semnificativă, un venit mai mare nu determină întotdeauna cea mai bună ofertă de muncă.

Dar atunci când ai de ales între un loc de muncă cu beneficii și un salariu mai mare, este esențial să iei în considerare întregul pachet: salariul, beneficiile medicale, asigurările sau bonurile de masă.

Iată cinci motive să alegi un job care îți oferă și bonuri de masă. 

  1. Există perspectiva scutirii de impozit pentru bonurile de masă

Această măsură flexibilă de beneficii se bucură de o mare popularitate atât în rândul persoanelor care beneficiază de ea, cât și al companiilor care o promovează. Tocmai de aceea, un grup de parlamentari a înaintat în iulie 2022 o propunere legislativă de eliminare a impozitului pe bonurile de masă oferite de angajator.

O astfel de măsură permite economisirea de bani prin reducerea venitului impozabil. Includerea în sfera veniturilor neimpozabile a bonurilor de masă a mai fost în vigoare până în 2010, iar în prezent se dorește revenirea la această variantă. În prezent, bonurile de masă sunt impozitate cu un procent de 10%.

Deși în unele cazuri s-ar putea crede că bonurile de masă încurajează un consum care nu ar avea loc dacă lucrătorii nu ar avea acest beneficiu, în realitate, a avea această remunerație flexibilă îmbunătățește experiența angajaților.  

  1. Există platforme de food delivery care acceptă plata cu bonuri de masă

Utilizarea platformelor de food delivery prezintă mai multe avantaje. Procesul este rapid, convenabil și oferă o varietate de opțiuni într-un sigur loc. Astfel, este mai ușor să decizi ce dorești să mănânci atunci când vine pauza de masă, mai ales că poți comanda din timp, astfel încât să îți rămână timp și pentru socializare.

Și întrucât unele platforme de food delivery acceptă plata cu bonuri de masa, tot procesul devine chiar mai comod. Nu mai este nevoie să aduci caserole cu mâncare de acasă sau să-ți pregătești sendvișuri dimineața, deoarece este mai ușor să comanzi unul la prânz.

  1. Reflectă seriozitatea companiei

Multe companii au constatat că bonurile de masă reprezintă un instrument util pentru atingerea unui obiectiv foarte important pentru orice corporație: creșterea motivației și a loialității angajaților în cadrul companiei.

Atunci când o firmă oferă angajaților beneficii precum bonurile de masă, aceasta transmite un mesaj potențialilor angajați că întreprinderea se preocupă de bunăstarea membrilor colectivului și de optimizarea resurselor financiare atât ale indivizilor, cât și ale organizației.

În acest fel, companiile își îmbunătățesc reputația internă și externă prin acordarea de facilități și beneficii angajaților.

Deși cei mai mulți dintre noi ne uităm la salariul de pornire, beneficiile se rezumă la mai mult decât a fi capabil să îți permiți un medic. Crezi sau nu, beneficiile sunt un factor mai important decât salariul atunci când evaluezi satisfacția la locul de muncă.

  1. Te ajută să economisești

Rezumând filozofia fiscală pe care se bazează această facilitate, putem considera că bonurile de masă sunt legate, în mare parte, de un concept cheie: ideea de a economisi bani, timp, planificare în cadrul salariului pe care angajatul îl primește de la companie și, prin urmare, a venitului.

Având în vedere că o mare parte din salariu se duce pe mâncare, atunci când îți faci calculele la final de lună ajungi să realizezi că nu mai rămâne prea mult de pus deoparte. 

Bonurile de masă te-ar putea ajuta să-ți faci un calcul diferit în ce privește cheltuielile lunare, astfel încât să economisești o parte din suma care în mod normal se ducea pe mâncare. 

  1. Te ajută să te organizezi mai bine

Dacă faci parte din categoria persoanelor care la sfârșit de săptămână merg la supermarket pentru a se aproviziona pentru următoarele zile, atunci un job care oferă bonuri de masă ar putea fi pe placul tău. De de? Deoarece îți vei putea organiza mai bine cumpărăturile săptămânale, astfel încât să te încadrezi, o dată pe lună, în suma bonurilor primite, ceea ce înseamnă un moment de respiro pentru cardul tău.

Căutarea unui loc de muncă înseamnă, uneori, să faci compromisuri. Probabil că nu vei găsi postul perfect, în locația perfectă și cu salariul perfect. Dar nu ar trebui să faci compromisuri în privința beneficiilor.

Așadar, pe piața actuală a angajărilor, un pachet generos de beneficii este esențial pentru a atrage și a reține talentele de top. Angajații care sunt de părere că beneficiile și avantajele reprezintă un factor important în luarea în considerare a acceptării unei oferte de muncă au dreptate să considere așa, întrucât, de multe ori, aceste beneficii îți permit să îți organizezi mai bine finanțele de la lună la lună. 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Edenred.ro