Cele mai cunoscute și folosite talismane feng shui sunt talismanele tradiționale chinezești, realizate din cristale, din metale prețioase sau din jad. Ele erau prinse cu un fir roșu de mătase și uneori reprezentau animalul protector al zodiei în care erai născut.

Aceste talismane sunt purtate pentru a spori energia vitală de care beneficiezi de la zodia ta, pentru a spori norocul, pentru frumusețe și puterea de seducție, pentru sănătate și vigoare și, nu în ultimul rând, pentru protecție împotriva blestemelor.   

Ametistul, talismanul cel mai popular

Bijuteriile din ametist se numără printre cele mai îndrăgite talismane feng shui, nu doar pentru culorile lor frumoase, ci pentru că sunt cristale cu adevărat benefice, fără contraindicații și puteri negative. Culorile ametistului variază de la roz pal, lila, purpuriu la mov indigo. Se spune că, dacă piatra are culori intense, este mult mai puternică și atrage mai multe vibrații pozitive asupra celui care o poartă.

Ametistul este prețuit și pentru așa zisele lui puteri vindecătoare, deoarece protejează pielea și căile respiratorii. De altfel, numele lui în greaca veche însemna ”cel care protejează de intoxicații, inflamații”. Ametistul alungă vibrațiile negative, sporește energia organismului și capacitatea de regenerare, ajută la echilibrarea emoțiilor și induce o stare de calm.

Talismanele din ametist se poartă și pentru sănătate, dar și pentru a menține dragostea în cuplu, pentru a menține iubirea calmă, liniștită, generoasă.

Jadul, piatra echilibrului și a armoniei

Sinonim cu tradițiile chinezești, jadul verde este cea mai prețioasă piatră a chinezilor, chiar dacă prețul ei real a devenit din ce în ce mai accesibil. Pe vremuri, obiecte de jad nu găseai decât la curțile imperiale și în palatele nobililor. Azi își poarte oricine permite bijuterii din jad, mici amulete sau statuete benefice din perspectiva regulilor feng shui.

Astfel de obiecte din jad verde sunt binevenite în fiecare zi. Chiar se recomandă să porți brățări sau cercei sau un breloc din jad pentru echilibrul tău interior, pentru armonie, pentru sănătate, dar și pentru noroc. Jadul este un cristal care aparține elementelor de pământ din feng shui și are capacitatea de a atrage prosperitatea în viața ta.  

Cuarțul roz, piatra energiilor feminine

Tradiția feng shui spune că orice femeie trebuie să aibă cel puțin un talisman din cuarț roz, mai ales o broșă sau un pandantiv care se poate purta aproape de inimă. Această piatră este asociată cu energiile feminine, cu dragostea și atracția, cu norocul și cu legătura intimă din cuplu.

Cuarțul roz este benefic pentru inimă și pentru minte, pentru echilibrul dintre cele două. Cele mai bune talismane feng shui din cuarț roz sunt cele sub formă de inimă, deoarece ele atrag și păstrează dragostea în viașa ta.

Cu cât este culoarea mai intensă, cu atât va fi mai folositor pentru a atrage dragostea în viața ta. Cu cât are o culoare roz mai palidă, cu atât va fi mai bun pentru sănătatea ta, pentru întregul organism și în special pentru aparatul reproducător feminin.