Ți-am pregătit un top cu cele mai îndrăgite și reușite filme cu câini pe care să le urmărești măcar o dată în viață. Te vor relaxa, te vor destinde, te vor ajuta să petreci o seară minunată lângă prietenii noștri canini care știu cum să ne emoționeze și să ne încurajeze mereu.

Filme cu câini impresionante și emoționante

De departe, povestea câinelui japonez Hachiko rămâne cea mai frumoasă, tristă și emoționantă ecranizare în care rolul principal în joacă un câine.

Hachiko – povestea unui câine (2009)

Hachiko a fost un câine din rasa pură Akita Inu, deosebit de atașat de primul său stăpân, profesor de agricultură. Hachiko a învățat repede programul stăpânului pe care îl însoțea la gară când pleca în fiecare zi la catedră. După amiaza, profesorul se întorcea cu trenul, îl găsea pe Hachiko așteptând la gară și se duceau spre casă împreună. Toată această poveste a durat aproape un an. Din nefericire, profesorul a făcut infarct la catedră și nu s-a mai întors niciodată acasă. Deși câinele său a fost adoptat de alte familii, el a fugit din casele unde era îngrijit și a continuat să își aștepte stăpânul preferat în gară timp de 9 ani. A fost găsit mort pe o stradă de lângă gară, răpus de un cancer.

Eu și Marley (2018)

Jenny și John Grogan se decid să adopte un labrador drăgălaș și irezistibil. Dar curând se transformă într-o dihanie de 45 de kilograme, imposibil de dresat, involuntar, stricător și gălăgios. Marley înfulecă tot ce găsește – de la lănțișoare de aur la teste de sarcină, lenjerie intimă din vecini și obiecte pierdute. Furtunile îl fac să înnebunească de frică și să distrugă totul în jur și își provoacă stăpânii în fiecare zi. Viața alături de acest câine nu este ușoară, mai ales când apar și copiii. Atunci cum e posibil ca un asemenea cățel să le aducă atâta bucurie stăpânilor lui, ba chiar să-i învețe cele mai importante lecții de viață?

Togo (2019)

Bazat pe o poveste reală, filmul urmărește cea mai dramatică experiență din viața lui Togo, cățelul declarat în anul 2011 cel mai curajos animal de companie.

În anul 1925, într-un sat izolat din Alaska izbucnește o epidemie de difterie care afectează o parte dintre locuitorii de acolo, în special copii. Având în vedere că se apropie o furtună de zăpadă de proporții epice și că era imposibil de a folosi avioane pentru a aduce antidotul aflat într-un spital la 1000 de kilometri depărtare, singura soluție pe care o gasesc este de a folosi sănii trase de câini pentru a aduce medicamentul. Astfel, conducătorii orașului apelează la Leonhard Seppala și la echipa sa de câini campioni conduși de Togo. Aceștia vor porni într-o aventură care le va testa puterea, curajul și determinarea, înfruntând furtuna și fiind mereu la un pas de moarte.

Câinele, adevăratul meu prieten 2

Unele prietenii durează mai mult de o viaţă. Filmul „A dogs Journey 2”, continuarea succesului internațional care și-a adjudecat inimile a milioane de spectatori, prezintă o nouă etapă din viața îndrăgitului patruped Bailey care va ajunge în locuri surprinzătoare.

Bailey (vocea lui Josh Gad) se bucură de un trăi liniștit la ferma ,,băiatului său” Ethan (Dennis Quaid) și a soției sale Hannah (Marg Helgenberger). Are chiar și o nouă parteneră de joacă: CJ, nepoata lui Ethan și Hannah. Singura problemă e că mama micuței CJ decide că ea trebuie să plece de la fermă. Cum sufletul lui Bailey este gata să părăsească această viață pentru una nouă, câinele îi promite stăpânului său Ethan că o va găsi și proteja pe CJ cu orice preț.

Filme cu câini. Desene animate îndrăgite

Doamna și vagabondul (1955)

Este unul dintre cele mai bune filme de desene animate din seria Disney, o adevărată capodoperă a producțiilor animate cu și despre căței. După filmul clasic din 1955 a fost realizat un remake, în 2019, cu același nume, deosebit de reușit și îndrăgit de cinefili.

Filmul prezintă o minunată poveste de dragoste între doi căței deosebiți. Lady, o frumoasă cățelușă cocker spaniel auriu, ajunge într-o parte rău famată a orașului unde îl întâlnește pe Trump, un vagabond metis, care o salvează din ghearele unor câini nemiloși. Cățelușa decide să-și părăsească actuala locuință din cauza unei bone ce trebuia să stea cu copilul familiei cât timp părinții sunt plecați din oraș. Femeia încearcă să pună botniță cățelușei și să o scoată la plimbare. Povestea de dragoste se întretaie cu momente de acțiune și suspans, care dau o savoare deosebită filmului.

101 dalmațieni – 1961

O altă poveste animată marca Disney, 101 Dalmației a fost de câteva ori refăcut cu diverse scenarii, actori și povești, dar producția clasică rămâne în inimile cinefililor pentru totdeauna.

Filmul prezintă povestea unui cuplu de dalmațieni care descoperă planul diabolic al unei femei bogate de a sacrifica zeci de cățeluși dalmațieni pentru blana lor frumoasă.

Singuri acasă – Viața secretă a animalelor de companie 2016

Ce fac animăluțele noastre singure acasă, când noi plecăm la școală și la serviciu? Filmul le dezvăluie micile secrete, tertipuri și aventuri, plăcerile pe care și le acordă pe ascuns când stăpânii nu le văd.

Este una dintre cele mai recente animații dedicate animalelor de companie, cu un succes deosebit la publicul de toate vârstele.