Citește și: Cele mai importante 5 sfaturi de sănătate pentru anul 2018

Sedativele: medicamente recomandate în tratamentul tulburărilor de somn și respectiv al stării de agitație psihomotorie.
Antialergicele (antihistaminicele): unele dintre aceste medicamente pot cauza somnolență, dar și incetosarea vederii (din cauza uscării canalelor lacrimale).
Antidepresivele: unele dintre aceste medicamente pot cauza somnolență și încetinirea reacțiilor, în timp ce altele pot provoca insomnii, ceea ce te va face să te simți obosit a două zi. De asemenea, efectul de somnolență este amplificat dacă acestea sunt combinate cu alcool.

Te doare capul? Ai grijă ce pastilă iei repede ca să-ți treacă

Antialgice: Ingrediente precum morfina și codeina, conținute de unele dintre aceste medicamente, cauzează somnolență, amețeală, euforie și dezorientare. De asemenea, există și medicamente antialgice care nu îți provoacă amețeală și somnolență, dar care, prin reducerea durerii, te pot face să te relaxezi, scăzându-ți coordonarea și încetinindu-ți reacțiile.
Antitusive (cu codeină).
Antihipertensive – medicamentele care scad tensiunea pot cauza apatie și o scădere a energiei în primele săptămâni de utilizare.
Medicamentele antianxietate și medicamente care relaxează mușchii (miorelaxante) – acestea pot avea un efect calmant care provoacă încetiniri ale reacțiilor și probleme în luarea deciziilor.

Iată, conform studiilor specialiștilor publicate în Journal of Studies And Alcohol cu cât la sută crește riscul de a face un accident, în funcție de ce medicament sau tratament iei.

Analgezice- 2%

Antiasmatice- 31%

Antidepresive- 35%

Antihistaminice- 12%

Benzodiazepine- 230% !!!

Opioide- 91%

Peniciline- 12%

Citește și: