Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, pieţe din toată lumea se transformă în spectacole de lumini, brazi, decoraţiuni  şi turtă dulce.  Miros de vin fiert, ornamente pentru brad şi activităţi specifice sărbătorilor, acestea sunt doar câteva din atracţiile care îi îmbie pe turiştii din toată lumea să călătorească în ajunul sărbătorilor.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Târgurile de Crăciun, ca și împodobirea bradului, sunt o idee germană. Dacă pomul de Crăciun și-a făcut repede loc în casele din lumea întreagă, târgurile organizate de-a lungul lunii decembrie au ajuns târziu în unele zone, cum ar fi estul Europei, poate și pentru că orașele de aici au avut multă vreme un alt tip de organizare, în care piețele nu erau neapărat văzute ca loc de întâlnire a întregii comunități. Inclusiv în România, ideea piețelor pietonale a fost preluată relativ recent.

În alte părți de lume, însă, târgul de Crăciun reprezintă deja o tradiție, nefiind vorba doar despre țări din Europa, ci și de pe alte continente. Cele mai cunoscute, mai vizitate și mai frumoase astfel de târguri sunt, potrivit Blue Air,  cele organizate, an de an, la Viena, Strasbourg, Frankfurt, Dresda, Nuremberg, Praga, Tallinn, New York, Sydney și Hong Kong, iar pe listă se află acum și Sibiul. Oameni din întreaga lume vin în fiecare an la Sibiu pentru a admira târgul de Crăciun. Dar iată o mai jos o listă a celor mai frumoase târguri de Crăciun din România, care atrag an de an turiști.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Târgul de Crăciun din Sibiu

Dacă vrei un Crăciun de vis, atunci trebuie să ajungi la Sibiu. Târgul de Crăciun din Sibiu nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind lăudat de numeroase ori și în presa internațională. Acesta și-a deschis porțile în Piața Mare din 16 noiembrie și va ține până pe 3 ianuarie 2019. Ajuns aici, încălzeşte-te cu o cană fierbine de vin roşu asezonat cu condimente aromate , apoi ia-o la pas printre cele 70 de căsuţe de lemn ce abundă în ceramică, blănuri şi jucării din lemn  sau fă-ți curaj și intră pe patinoar.  Multe topuri de specialitate spun că Sibiul ar fi cel mai frumos loc  din Transilvania, iar dacă pentru străini este obligatorie vizitarea lui măcar o dată în viaţă, pentru noi, această obligaţie se transformă în „o dată pe an“.Şi nu ai cum să pleci flămând de aici, pentru că la fiecare pas găsești o grămadă de bunătăți precum: vin fiert, turtă duce şi castane prăjite, cozonac şi kurtoş unguresc, cârnați, pastramă și multe altele.

 

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și-a primit vizitatorii începând cu data de 23 noiembrie și ca și Sibiul, se află în topului celor mai frumoase Târguri de Crăciun în România, fiind nominalizat în concursul European Best Christmas Market, alături de târguri renumite din orașe precum Viena, Praga sau Köln. Amplasat în Piața Unirii din Cluj, turiștii se pot relaxa la o cană de vin fiert sau bere fiartă, în timp ce pot urmări spectacolele de au loc aici.  Moș Crăciun are o casă și aici, unde copiii și părinții sunt așteptați în fiecare zi pentru activități distractive și creative, cum ar fi ateliere creative pentru copii (între 1 si 23 decembrie) și povești și jocuri pentru întreaga familie (din 25 și până în 30 decembrie).

Am început. Au fost trei zile minunate, în care ne-ați copleșit cu emoția și energia voastră. Vă mulțumim că ați fost…

Publicată de Târgul de Crăciun Cluj-Napoca pe Luni, 26 noiembrie 2018

 

 

Târgul de Crăciun din Brașov

Dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun în România nu poate să lipsească cel din Brașov. În Piața Sfatului, în jurul bradului frumos împodobit, atmosfera este una de poveste. Vizitatorii sunt așteptați la căsuțele decorate de sărbătoare cu produse artizanale, hand made, decorațiuni, mâncăruri tradiționale și băuturi calde care să combată aerul rece de iarnă.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

 

Targul de Crăciun din Oradea

Bucuria sărbătorilor de iarnă a ajuns și la Târgul de Crăciun din Oradea, acolo unde Piața Unirii a fost transformată într-un decor desprins din poveste. Tradițiile, concertele live și bunătățile culinare, în lumina miilor de beculețe, promit să cucerească orice vizitator care ajunge aici din 6 decembrie. Atmosfera este completată de decorațiuni, suveniruri hand made și un brad asemeni celor din basme.

Targul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun din Timișoara a fost deschis chiar de Ziua Națională a României, printr-un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Timișoreni și turiști din toată țară sunt așteptați să se bucure de magia Crăciunului într-una dintre piețele centrale ale orașului de pe Bega.  Bradul, decorațiunile luminoase, căsuțele întregesc atmsofera de sărbătoare din Piața Victoriei. Surprizele muzicale de la cea de-a XII-a ediție vor răsuna în oraș până în data de 10 ianuarie.

Peste 30.000 de persoane au fost prezente la sărbatorirea Centenarului și la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun…

Publicată de Targul de Craciun din Timisoara pe Luni, 3 decembrie 2018

Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din București și-a deschis porțile în seara de Sfântul Andrei, atunci când au fost aprinse și luminițele din oraș. Până în 26 decembrie, Piața Constituției va fi un punct de atracție pentru toți iubitorii sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii se pot bucura de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe cu decorațiuni și produse de sezon, de o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice, de un patinoar în aer liber și o iesle care redă scena nașterii Mântuitorului. Copiii sunt așteptați în Casa lui Moș Crăciun. Ei se pot bucura, de asemenea, de spectacole, ateliere de creație. De asemenea, un punct de atracție este și bradul de Crăciun, înalt de 30 de metri și împodobit cu 4.000 de globulețe.