Când plantele încep să se îngălbenească, fie le uzi prea rar, fie prea des. Verifică imediat pământul din ghiveci și dacă este uscat cel puțin două degete în adâncime, înseamnă că florile tale au nevoie de mai multă apă. Dar nu le uda abundent dintr-o dată. Adaugă apa treptat, la interval de 3 – 4 ore, să aibă timp să o asimileze rădăcinile.

Când uzi plantele prea des, rădăcinile se îmbolnăvesc și frunzele încep să se îngălbenească. Mută florile într-un spațiu însorit și bine aerisit, sapă pământul de la suprafața ghiveciului și așteaptă cel puțin 3 zile să se usuce bine. Apoi adaugă o cantitate mult mai mică de apă.

Verifică plantele să nu aibă dăunători, când încep să se îngălbenească

Frunzele galbene sau uscate vor să îți arate că planta poate fi atacată de insectele dăunătoare. Afidele, păianjenii sau puricii de plante se răspândesc rapid în ghivece.

Verifică frunzele să nu fie găurite sau mâncate pe margini, verifică pe spatele lor să nu fie ouă de insecte și mici puncte albe sau galbene. Semnele unei infestări sunt evidente și tot ce ai de făcut este să mergi la o florărie și să ceri soluții împotriva dăunătorilor.

Dintre soluțiile naturale bune împotriva insectelor, apa cu oțet și apa cu tutun se numără printre cele mai eficiente. Mai poți căuta la plafar ulei de liliac indian sau ulei de neem, care este foarte bun pentru combaterea insectelor fără să dăuneze plantelor.

Ferește plantele de curenții reci

Majoritatea florilor de apartament iubesc lumina și căldura. Nu se simt deloc bine dacă le ții prin colțuri întunecoase sau dacă stau între geamuri și uși, unde este curent. De multe ori încep să se îngălbenească din cauza aerului mai rece din timpul nopții.

Încearcă să le muți și să le găsești un loc unde să fie protejate. Îndepărtează frunzele galbene și ofilite, ai grijă să nu pui prea multă apă și așteaptă ca plantele să își revină.

sursa foto: 123rf.com