Grupele de sânge conțin un anumit bagaj genetic și ”instrumente” specifice de apărare a organismului.

Grupa ta de sânge ajută sistemul imunitar și te ajută să îți protejezi sănătatea, dar trebuie să ții cont de alimentația potrivită și de nevoile organismului tău.

Cercetătorii au descoperit că, pentru fiecare grupă, există nu doar alimente și băuturi benefice, ci și anumite plante medicinale benefice.

Dieta și ceaiurile recomandate pentru grupa Zero

Dacă ai grupa de sânge 0, ești donator universal și te bucuri de un sistem imunitar puternic. Ești o persoană activă, care consumă multă energie și ai nevoie de o dietă echilibrată, bogată în proteine, precum și în fibre, vitamine și minerale. Organismul tău are nevoie de carne și de alimentele care au un conținut mare de proteine precum ciupercile, ouăle, ciocolata și nucile.

Punctul slab al organismului tău este sistemul digestiv, de aceea trebuie să consumi moderat grăsimi animale, lactate și produsele de panificație. Trebuie să mănânci mai mult carne slabă, de pasăre și de pește, fructe și legume verzi, ulei de măsline, nuci, legume uscate precum fasolea sau lintea. Dintre băuturi, vinul roșu îți face cel mai bine, dar în cantitate redusă.

Ceaiurile recomandate

Ceaiurile cele mai potrivite sunt cele care calmează mucoasa gastrică iritată și cele care ajută digestia. Dacă ai această grupă de sâmge, este bine să bei frecvent ceai de gălbenele, ceai verde, ceai de ghimbir, ceai de mușețel, ceai de măceșe, de păpădie sau de ginseng.

Dieta și plantele recomandate pentru grupa A

Te bucuri de o imunitate puternică, dar trebuie să ai grijă de organismul tău pentru că există un risc mai mare decât la alte grupe să apară probleme cu stomacul și ficatul, cu sistemul endrocrin și hormonal.

Dieta cea mai bună pentru tine trebuie să conțină peste 70% legume și fructe și cât mai puțină carne. Digestia ta funcționează mai greu dacă ai un regim bazat pe proteine și carne și te simți mai degrabă obosită și lipsită de energie. Nici produsele lactate nu trebuie să fie consumate în cantitate mare.

Cel mai bine te înțelegi cu pastele și legumele de tot felul, cu fructele, dar mai puțin cu cele acide precum portocalele și merele, dar și cu ouăle. Dintre băuturi, lichiorul de fructe și vinul alb sunt cele mai bune, dar cu măsură.

Ceaiurile recomandate

Cele mai bune ceaiuri pentru persoanele cu grupa de sânge A II sunt ceaiul de iasomie, de cimbru sau de gălbenele. De asemenea, sunt recomandate ceaiurile de ghimbir și ceaiul verde, dar în cantitate moderată.

Grupele de sânge și dietele recomandate

Dieta și terapiile recomandate pentru grupa B

Dacă ai această grupă de sânge, ai un sistem imunitar bun, ai un organism tolerant, care se poate adapta la multe schimbări, dar ești mai sensibilă la atacul bacteriilor și al virușilor. Poți mânca orice, dar trebuie să fii atentă la alimentele prea grase sau prea dulci, deoarece ai tendința de îngrășare.

Consumă cât mai puțină pâine, făinoase, dulciuri și alimente prăjite, deoarece îți dezechilibrează metabolismul, reduc energia și te simți adesea obosită fără motiv. Cel mai bine este să consumi multe vegetale, carne de pește și produse marine, lactate, ficat, ouă, ciuperci și foarte multe fructe, mai ales fructe roșii și portocalii. Dintre băuturi, cafeaua și berea sunt recomandate în cantitate moderată.

Ceaiurile recomandate

Ar fi bine să consumi periodic ceai verde, ceai de lămâie, ceai de salvie sau de păpădie, ceai din frunze de mesteacăn sau ceai de roiniță.

Dieta și plantele recomandate pentru grupa AB

Dacă ai această grupă rară de sânge, ești mai expusă bolilor cardiovasculare, bolilor neurologice și celor degenerative. Pentru a ajuta sistemul imunitar, trebuie să păstrezi un echilibru între capacitatea fizică și cea emoțională.

Evită alimentele grase și grele, care se digeră greu și încearcă să consumi mai mult legume și lactate, pește, cereale, ulei de măsline și fructe galbene. Dintre băuturi, sunt recomandate cu moderație vinul roșu, cafeaua și băuturile digestive.

Ceaiurile recomandate

Trebuie să consumi mai rar băuturi pe bază de cofeină. Pentru tine sunt indicate ceaiul de busuioc, ceaiul de rozmarin, ceaiul de tei, precum și ceaiul de urzici sau ceaiul din germeni de ovăz.

sursa foto: 123rf.com