Exercițiile regulate sunt excelente pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece le ajută să trăiască o viață mai sănătoasă, mai sigură și mai bună.

Pacientul trebuie să facă aproximativ 30 de minute de exerciții fizice la o intensitate moderată, cel puțin de 5 ori pe săptămână.

Intensitatea moderată este atunci când sunteți capabil să exersați și să vorbiți în același timp.

Într-un ritm energic, este posibil să nu puteți vorbi când sunteți fără suflare. Există câteva exerciții pentru diabetici care sunt cele mai potrivite și mai benefice.

De ce ar trebui să ai mereu în casă busuioc. E un remediu excelent!

Cele mai bune 6 exerciții pentru persoanele cu diabet

Exercițiile de top pentru persoanele cu diabet includ înotul, yoga, tai chi, antrenamentul cu greutăți, mersul pe jos, printre altele.

Să analizăm în detaliu 6 cele mai bune exerciții pentru diabetici.

1. Înotul

Acesta este un exercițiu aerobic și este potrivit pentru persoanele cu diabet zaharat. Acesta nu pune presiune asupra articulațiilor.

Este un sport ce poate fi practicat de aproape oricine.

Pacienții cu diabet zaharat trebuie să facă tot posibilul pentru a evita leziunile piciorului, cum ar fi tăieturi minore, deoarece sunt predispuși la infecții, care pot fi dificil de vindecat.

2. Yoga

Atât de multe cercetări au arătat că yoga poate fi extrem de benefică pentru pacienții diabetici.

Poate spori funcția nervoasă, luptă împotriva rezistenței la insulină și a grăsimii corporale inferioare.

Yoga reduce stresul diabetic. Unul dintre marile beneficii ale yoga este că puteți face oricând, oriunde, fără să vă obosiți.

În plus față de consumul de alimente sănătoase, yoga este unul dintre cele mai simple exerciții pe care pacienții cu diabet zaharat le pot face în orice zi și în orice moment.

3. Antrenamente cu greutăți

Pacienții cu diabet zaharat vor găsi antrenamentele de greutăți cu adevărat utile. Printre altele, se construiește masa musculară, în special pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Este important să vă angajați în antrenamente cu greutăți de cel puțin două până la trei ori pe săptămână.

Este recomandat să faceți cel puțin 10 până la 15 repetări ale antrenamentelor de greutate diferite.

Riscurile pentru sănătate la care ne expun arsurile solare

4. Tai Chi

Tai Chi a fost introdus de chinezi. Este foarte recomandat de mulți oameni ca cea mai sigură cale de a spori flexibilitatea, de a îmbunătăți echilibrul și de a reduce stresul.

Dacă persoanele cu diabet zaharat se pot angaja în Tai chi, acestea vor scădea cu adevărat nivelul lor de glucoză din sânge și leziuni nervoase.

Tai Chi a fost practicat de secole. Un studiu a confirmat faptul că Tai Chi este o alegere perfectă pentru diabetul de tip 2.

Angajarea cu Tai Chi rămâne una dintre cele mai mari rutine de exerciții care te vor face să stai pe picioare, să trăiești fericit și sănătos toată viața ta.

5. Mersul

A face o plimbare este unul dintre cele mai ușoare și mai inovatoare exerciții. Aveți nevoie doar de o pereche bună de pantofi și sunteți gata.

Pentru persoanele cu diabet de tip 2, mersul pe jos este una dintre cele mai prescrise rutine de exerciții.

Puteți face plimbări de cel puțin de trei ori pe săptămână, chiar dacă aveți un program de lucru ocupat. Cel mai bine este să găsești timp pentru a-ți exercita cel puțin 150 de minute în fiecare săptămână.

Specialiștii încurajează pacienții diabetici să se asigure că nu petrec mai mult de două zile fără a face orice tip de mișcare.

Cum să-ți prepari singură soluții de desfundat nasul din ingrediente naturale

6. Exerciții aerobice cu apă

Exercițiile de mers pe jos, înotul și aerobicul sunt bune și recomandate persoanelor cu diabet zaharat.

Intrarea în piscină este un antrenament inovator cu intensitate scăzută de cardio care are capacitatea de a spori flexibilitatea și de a arde caloriile.

Este mult mai sigur pentru pacienții cu diabet zaharat sau pentru cei cu neuropatie diabetică, deoarece cauzează adesea dureri la picioare, mâini, furnicături, amorțeală și slăbiciune.

Exercițiile în piscină pentru diabetici sunt ideale, mai ales pentru cei care simt un sentiment de neliniște și durere în picioare.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto