Densitatea populației în China este cea mai mare din lume

Fals! Este un mit complet neadevărat. Chiar dacă are cei mai mulți locuitori din lume, aproximativ 1,4 miliarde, și reprezintă 18% din populația lumii, China nu are cea mai mare densitate a populației de pe glob, deoarece 2/3 din teritoriul ei nu este locuit. O mare parte din teritoriile vaste ale Chinei o reprezintă munții și deșertul. Spre exemplu, în Germania și Italia, densitatea populației este mult mai mare decât în China.

Vezi care sunt cele mai mari tari din lume!

Sumo, cel mai popular sport din Japonia

În ultimul secol, lucrurile s-au schimbate și preferințele sportive ale japonezilor s-au schimbat. Sumo nu mai este un sport preferat în Japonia. Locuitorii acestei țări, cărora le place sportul, preferă baseball-ul.

India este țara budiștilor

Populația budistă a Indiei abia atinge 1%

În pofida faptului că budismul a devenit foarte cunoscut în toată lumea, el nu reprezintă principala religie a indienilor. Mai mult de 80% dintre indieni sunt adepții hinduismului. Iar cea de a doua religie a acestei țări este islamul. Mai puțin de 1% din populația Indiei este budistă și majoritatea acesteia trăiește în nord, în apropiere de Tibet.

Mituri din alte țări. Cât de false sunt azi!

Italienii au o dietă sănătoasă și sunt cu toții slabi

Dieta italiană, bazată foarte mult pe legume și paste este, într-adevăr sănătoasă. Dar acest lucru nu înseamnă că italienii mănâncă tone de paste cu sos, beau numai vin și sunt cei mai sănătoși și mai slabi. Conform celor mai noi statistici, unul din 5 italieni suferă de obezitate, iar obezitatea în rândul copiilor a devenit o problemă națională, la fel de gravă ca în alte state europene sau ca în SUA.

Londra este orașul ploilor

Este adevărat că Marea Britanie are o climă umedă și că plouă destul de mult, dar impresia generală că în Londra plouă aproape în fiecare zi este falsă. Conform datelor meteo din ultimii 15 ani, în Moscova, spre exemplu, plouă mult mai des decât la Londra.

Rio de Janeiro, capitala Braziliei

Chiar dacă este cel mai cunoscut și, poate, cel mai frumos oraș al Braziliei, Rio de Janeiro nu mai este capitala țării. Brazilia are acum capitala în orașul Brasilia, construit în întregime în secolul XX cu scopul de a aduna aici întregul aparat administrativ și politic al țării. Orașul a fost construit sub forma unui avion, pe malul lacului artificial Paranoa, și atrage cele mai mari companii economice, cei mai mari investitori, precum și cei mai bogați oameni de afaceri interesați să cumpere proprietăți în oraș.

Australia este țara verilor eterne

Marile orașe ale acestei țări sunt în partea de sus, pe coastă. Iar majoritatea populației trăiește în Melbourne, Sydney, Canberra și Adelaide. Dar cea mai mare parte a teritorului australian este acoperit de munți, iar aici sunt zone unde zăpada nu se topește decât în lunile foarte calde de vară.

foto: Shutterstock