Renunța cu totul la ele, iar ținuta ta ar putea părea prea săracă. Pune-ți, însă, chiar și un singur inel în plus și riști să arăți nu elegantă sau chic, ci mai degrabă înzorzonată. Echilibrul nu este ușor de găsit. Tocmai de aceea ți-ar putea fi de folos câteva trucuri care să te salveze, în orice situație.

Uite care sunt lucrurile de făcut, atunci când îți accesorizezi ținuta:

 

  1. Poartă coliere îndrăznețe

 

Alege-ți colierul corect și va fi primul care va atrage atenția. Un colier din aur sau un șir de perle ar putea, spre exemplu, inspira discreție, atunci când sunt purtate cu o rochie simplă sau cu o bluză cu bolero.

La polul opus, un colier cu mai multe straturi de mărgele colorate, cu aspect boho chic, va spune multe despre îndrăzneala ta. Doar femeile care sunt cu adevărat sigure pe ele pot purta cu succes un astfel de accesoriu.

Ai grijă, însă, să nu exagerezi cu numărul de straturi. Colierul își va pierde farmecul imediat ce va căpăta un aspect greu, dând senzația că îți atârnă la gât ca o povară. Ține cont, de asemenea, de faptul că pentru a purta un astfel de accesoriu complex și colorat va trebui să renunți la toate celelalte.

 

  1. Îmbracă-ți încheieturile cu o combinație de brățări

 

Mai multe brățări de aur de lățimi diferite pe care le porți, simultan, la încheietura mâinii ar putea trezi admirația celor din jur. Ai putea îndrăzni chiar mai mult, purtând și un ceas alături de brățări. Asigură-te, totuși, că toată această combinație de accesorii nu zornăie, atunci când pășești.

Pentru a-ți exprima și mai bine personalitatea, ai putea alege astfel de brățări din materiale diferite, pe care să le porți într-o combinație unică, perfect asortată ținutei. Ca să subliniezi rolul brățărilor, rulează mânecile bluzei pe care o porți.

 

  1. Profită de farmecul clasic al broșelor

 

Dacă și tu înclini să crezi că broșele nu mai sunt la modă, aruncă o privire la cele create, recent, de marile case de bijuterii. Vei afla, astfel, că ele sunt încă la mare căutare și vei vedea ce e în trend, pentru perioada următoare.

 

Chiar și o broșă mai veche ți-ar fi de folos, dacă găsești o modalitate originală să o porți. Spre exemplu, în loc să o asortezi unei rochii, ai putea-o folosi cu un articol vestimentar cu specific masculin, cum ar fi un  pulover pe gât sau o cămașă încheiată până la ultimul nasture. De fapt, nu există vreo regulă care să te oblige să porți broșa în zona pieptului. Ai putea-o, la fel de bine, prinde pe coapsă, pentru a fixa capătul unei eșarfe.

 

  1. Înnobilează-ți degete cu inele

 

Combină inelele pe care le ai în caseta de bijuterii, ca să obții un look aparte. Alege unul cu marginile late sau o cu singură piatră mare și pune-l la baza degetului. Lângă el poți pune celelalte inele cu dimensiuni, culori și texturi diferite.

Ar fi suficient să îți îmbraci în inele câte un deget de la fiecare mână. Totuși, pentru un efect și mai puternic, ai putea să îți pui inele chiar pe câte două degete. Orice depășire a acestei limite ar fi, însă, o exagerare și ar crea un efect neplăcut.

Atunci când porți combinații de inele în culori puternice, ține seama de faptul că cei din jur îți vor observa, inevitabil, unghiile. Asigură-te, deci, că ai manichiura proaspăt făcută.

Ai șanse mai mari să obții atenția și admirația celor din jur atunci când îți accesorizezi corect și inspirat ținuta. Folosește-te de cele 4 trucuri din materialul de mai sus, pentru a reuși să o faci, de fiecare dată, fără mare bătaie de cap.

 

Sursă foto: Shutterstock