Triunghiul de lucru

 Unul dintre cele mai importante elemente ale unei bucătării cu adevărat practice este triunghiul de lucru. Poate ai mai auzit de acest termen prin revistele de design sau pe site-urile de profil, însă până acum ai evitat să faci această schimbare în bucătăria ta.

Triunghiul de lucru este conceptul de design potrivit căruia persoana care gătește se folosește în principal de trei elemente din bucătărie: frigider, chiuvetă și cuptor/aragaz. Acestea ar trebui să fie așezate astfel încât să formeze – ai ghicit! – un triunghi. Se pare că astfel, munca ta în bucătărie va fi mult mai eficientă.

Dacă te gândești să redecorezi sau pur și simplu vrei să rearanjezi mobila din bucătărie, noi te sfătuim să dai o șansă și acestei idei de design.

 Iluminatul artificial

 Un design funcțional pentru bucătăria ta nu trebuie să ignore nici iluminatul artificial. Asta înseamnă corpuri cu becuri puternice care să lumineze blaturile de lucru, aragazul și alte suprafețe unde pregătești mâncarea.

Spoturile încrustate în mobilă sunt foarte populare, pentru a crea un mediu de lucru plăcut și eficient, iar o serie de trei abajururi imense, suspendate, pentru o masă dreptunghiulară pentru luat cina vor crea o atmosferă cu adevărat specială.

Înainte să te apuci de ales becuri și corpuri de iluminat, consultă însă și acest ghid. Vei afla ce ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale și care sunt opțiunile de pe piața din România, în materie de iluminat artificial.

 Așezarea strategică a mesei

 Dacă ai o familie numeroasă, căreia îi place să se adune în bucătărie, asigură-te că nu îți stau în cale atunci când gătești. Te pot încurca și întârzia. Pentru asta, gândește un spațiu, departe de triunghiul de lucru în care cei dragi ție se pot strânge în timp ce așteaptă masa. De exemplu, un bar, o zonă de dining delimitată de un covor, pe care să așezi masa, sau un colțar confortabil.

 Curățenia

 Poți avea bucătăria perfectă din toate punctele de vedere, dacă blaturile, dulapurile și zonele de lucru sunt aglomerate cu tot felul de obiecte sau, mai rău, murdare, totul a fost în zadar.

 Creează așadar un sistem de organizare pentru bucătărie, pe care să-l respecte toți membrii familiei tale. Aruncă obiectele vechi și scoate din bucătărie toate lucrurile care nu aparțin de această încăpere.

Tu pentru ce tip de design ai apelat atunci când ai decorat bucătăria? Funcționează sau te gândești deja la un nou proces de renovare și reorganizare?

 

Sursa foto: Shutterstock.com