Una dintre cele mai mari companii de produse electrocasnice din Marea Britanie a avut curiozitatea să afle ce aparate caznice foarte vechi se mai află încă în funcțiune. Concursul a fost câștigat detașat de un fier de călcat verzui, pe care britanicul Chris West l-a primit cadou de la bunica lui.

Un fier de călcat din vremea războiului

Fierul de călcat a fost fabricat în anii ’40 de firma Morphy Richards și este o moștenire păstrată în familie timp de 80 de ani. Proprietarul își amintește că l-a primit cadou de la bunica lui care îl cumpărase înainte să izbucnească al Doilea Război Mondial. La vremea aceea aparatul a costat doar 41 de șilingi.

Fierul de călcat este folosit frecvent în familia lui Chris care prețuiește obiectele păstrate de la părinți și bunici. El l-a primit în anii 1980, când s-a mutat în propriul său apartament, drept pentru care este legat de amintiri foarte dragi.

Nici pe departe obiect de muzeu

Chiar dacă au fost voci care i-au propus lui Chris să îl doneze la muzeu, britanicul preferă să își folosească în continuare fierul de călcat vintage.

Proprietarul spune că fierul lui vechi se descurcă chiar mai bine decât alte aparate moderne. Fierul de călcat din anii 1940 funcționează la o temperatură mai ridicată și calcă lenjeria de pat mult mai eficient. În plus, aparatul nu a necesitat niciodată reparații, după cum a declarat Chris.