A sărit din lac în puț

Dacă ai ales această zicătoare și crezi că ți se potrivește adesea în viață, ești o persoană destul de rezervată și de pesimistă. Ai făcut, probabil, câteva greșeli majore în viață și nu ai reușit să le repari. De atunci, îți este teamă să mai iei decizii mari și să schimbi lucrurile, chiar dacă ești nefericită. Preferi să rămâi ”în lac”, decât să încerci un salt și să te trezești într-o situație mai rea decât înainte. Este bine să fii prudentă, dar acest lucru nu înseamnă că nu mai poți avea încredere în tine!

Călătorului îi șade bine cu drumul!

Ești genul de om care nu pune la suflet decât lucrurile importante și care știe să treacă peste necazuri și dureri protejându-și inima și echilibrul interior. Toate sunt trecătoare și încerci să nu complici niciodată lucrurile inutil. Mergi mai departe, oricât de greu ar fi pentru că, uneori, în viață este mai bine să lași în urmă situațiile greu de rezolvat, decât să suferi.

Ce zicătoare te caracterizează?

Brânză bună în burduf de câine

Dacă ai ales această zicală, înseamnă că ești o persoană foarte cinstită, că te cunoști foarte bine și că îți asumi defectele. Ai multe calități și tu știi că poți realiza multe în viață, dar ești delăsătoare uneori și pierzi. Ba ești leneșă, ba nu vrei să te complici, ba aștepți să le rezolve alții. Nu ești o persoană de acțiune, deși ești înzestrată cu toate calitățile de a avea succes!

Gura păcătosului, adevăr grăiește!

Ești o persoană foarte corectă și cinstită, dar nu ai o părerea prea bună despre tine, chiar dacă știi că ești apreciată. Tu știi că, oricâte greșeli ai face, dacă spui doar adevărul lucrurile se vor limpezi și vor ieși în favoarea ta. De aceea, ai întotdeauna tendința de a arăta adevărul, chiar dacă uneori acesta poate fi dureros pentru persoanele din jurul tău.

Ochii care nu se văd, se uită.

Una dintre cele mai plastice zicătoare românești, aceasta nu este legată doar de dragoste. Este adevărat că o relație la distanță nu mai funcționează, când unul pleacă prea departe. Dar această zicătoare mai are un mesaj ascuns. Când cineva greșește față de tine și nu îl poți ierta, este mai bine să nu îl vezi. Cu timpul, ochii se uită și dispare durerea. Tu nu cauți niciodată atenția și dragostea cu disperare. Dacă nu o primești, mergi mai departe și găsești alte lucruri frumoase care să te echilibreze.

foto: 123rf.com