Totuși, chiar dacă avantajele sunt numeroase, există și câteva schimbări pe care va trebui să le faci, fie că e vorba de utilități sau de necesitatea de a te gospodări pe cont propriu. Iată câteva sfaturi pe care, cu siguranță, le vei găsi utile:

  1. Naveta zilnică

Atunci când iei decizia de a te muta la țară, ar trebui să iei în calcul și jobul pe care îl ai. Dacă ai posibilitatea de a te muta într-o localitate aproape de oraș, atunci poți face naveta zilnică. Însă, chiar și în aceste condiții, ar trebui să știi că traficul va fi destul de aglomerat.

Dacă ai copii, va trebui să ții cont și de programul lor de la școală atunci când planifici naveta. De asemenea, ia în considerare și cheltuielile cu benzina pe care va trebui să le faci, mai ales că va trebui să folosești mașina personală mai des, în special dacă nu există alternativa transportului în comun. Bineînțeles, în funcție de job, poți avea și posibilitatea de a lucra de acasă.

  1. Disponibilitatea utilităților

În funcție de zona în care alegi să te muți, există posibilitatea de a nu avea acces la apă potabilă sau la sistemul de instalații sanitare, ceea ce înseamnă că va trebui să te descurci pe cont propriu. Din fericire, există numeroase soluții eficiente pe care le ai la îndemână. Pentru apa potabilă, poți monta o pompă de apă, iar pentru a avea în mod constant apă caldă, indiferent de sezon, poți opta pentru montarea unui boiler electric.

Accesul la electricitate nu va fi o problemă, așa că poți folosi fără griji boilerul electric pentru a încălzi apa. În ceea ce privește sistemul de instalații sanitare, mai ales dacă nu există servicii de canalizare, poți monta o fosă septică. Există servicii speciale care te pot ajuta apoi cu golirea acesteia.

  1. Propria sursă de hrană

Dacă te-ai gândit mereu să îți cultivi propria grădină cu legume, acum ai posibilitatea de a face asta. Unul dintre marile beneficii ale traiului la țară este că poți avea acces rapid la hrană curată și produse pe care le-ai îngrijit cu mâna ta, fără să fie nevoie să mai cheltui la fel de mulți bani la supermarket.

De asemenea, dacă ai suficient timp la dispoziție și energie, poți chiar să crești câteva găini sau alte animale de curte sau să amenajezi o livadă cu pomi fructiferi.

  1. Natură și aer curat

În zonele rurale, mai ales în cele de munte, aerul este mult mai curat și te poți bucura de plimbări și multe alte activități în aer liber. Deoarece este mai multă verdeață și mai puțin trafic, nivelul de poluare este scăzut, iar riscul de a dezvolta diferite probleme respiratorii este mult mai mic decât în cazul traiului într-un oraș aglomerat.

În același timp, e suficient să ieși în grădină pentru a te bucura de câteva minute în natură. Iar acest aspect are numeroase beneficii. Studiile au arătat că plimbările în aer liber ajută la îmbunătățirea memoriei, scad nivelul tensiunii arteriale și te ajută să fii mai creativă.

Așadar, chiar dacă traiul la țară presupune uneori schimbări semnificative ale stilului de viață, avantajele sunt pe măsură. Te poți bucura mai mult de natură și aer curat, ai la îndemână soluții pentru a avea acces la utilitățile necesare și îți poți asigura propria sursă de hrană curată și sănătoasă.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Romstal