Pregătește trusa de prim ajutor pentru vacanță cu diverse medicamente, ceaiuri, uleiuri și soluții dezinfectante. Dacă știi că ești mai sensibilă la schimbările de mediu și de alimentație, ai grijă să iei cu tine medicamente pentru toxiinfecțiile alimentare, pentru senzațiile de vomă sau pentru vertij.

Sunt indicate și medicamentele ușoare care ameliorează durerile de cap, durerile de spate sau crampele musculare, precum aspirina sau pastilele pe bază de ibuprofen.

Nu uita nici de medicamentele pentru răceală, pentru guturai și dureri în gât sau pentru febră. Antitermicele și antiinflamatoarele nu trebuie să lipsească din trusa de prim ajutor.

Păstrează toate medicamentele în cutia lor originală, cu tot cu prospectele lor, ca să le găsești la nevoie mai ușor și să citește ce efecte adverse pot avea.

Ceaiuri bune de luat la drum

Un ceai tonic, pe bază de ceai verde și lămâie, este bun rece când te întorci din drumeție.

Ceaiurile de gălbenele și de mentă sunt indicate dacă ai probleme ușoare cu stomacul, iar ceaiul de tei te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine.

Este foarte important să te hidratezi bine vara, fie că stai la plajă sau că faci o drumeție pe munte. Iar ceaiurile reci din plante și fructe conțin săruri și vitamine esențiale pentru hidratare.

Ce trebuie să mai conțină trusa de prim ajutor în vacanță

Soluții dezinfectante și uleiuri pentru piele

Betadina sau alcoolul sanitar nu trebuie să lipsească din trusa de prim ajutor. Orice zgârietură, tăietură sau julitură trebuie dezinfectată înainte de a aplica o pudră cicatrizantă sau un plasture.

Alcoolul sanitar te ajută să dezinfectezi și colacul de la toaletă sau obiectele de igienă personală. Chiar dacă te cazezi într-un hotel foarte curat, e bine să fii precaută!

La mare sau la munte, oriunde ai pleca, nu trebuie să uiți de loțiunea de protecție solară. Aplică pe piele un strat generos, dacă știi că vei sta la soare ore bune. Iar seara, ajută pielea bronzată să se hidrateze și să se regenereze cu ulei de măsline sau cu ulei de cocos.

Uleiul de levănțică sau uleiul esențial de mentă sunt excelente să ții țânțarii departe. Pulverizează câteva picături pe picioare și pe brațe, mai ales dacă mergi la o plimbare prin pădure sau prin locuri cu iarbă înaltă și deasă.

sursa foto: 123rf.com