E bine să fii mereu gata pentru orice și ai soluții la îndemână chiar și pentru situațiile în care ești nevoită să petreci timp în aer liber, în ger sau ninsoare, mai ales atunci când ești fumătoare. Așa că ia-ți o geantă încăpătoare și pregătește-ți toate lucrurile necesare pentru a sta o zi întreagă în zăpadă, alături de prieteni.

1. Ochelari de soare

Nu, ochelarii de soare nu sunt indispensabili doar în timpul verii: trebuie să-i ai la tine și atunci când ieși iarna din casă. Lumina puternică a soarelui poate fi accentuată de reflexia razelor pe zăpadă. Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, aceasta poate provoca probleme serioase de vedere. E de preferat să alegi calitatea: optează întotdeauna pentru ochelari de soare de calitate, polarizați și cu protecție UV.

2. O baterie externă

E un lucru știut faptul că telefoanele mobile rămân fără baterie mult mai repede atunci când afară sunt temperaturi scăzute. Așa că, dacă ai plecat într-o excursie de-o zi și ai parte de o vreme geroasă, smartphone-ul încărcat 100% s-ar putea să te lase baltă fix când ai descoperit un peisaj care merită fotografiat. Ia-ți în geantă o baterie externă și optează pentru una cu încărcare wireless: în felul ăsta ai scăpat și de cablurile enervante.

3. Un balsam de buze

În sezonul rece, vântul și temperaturile scăzute au efecte neplăcute asupra organismului, pe lângă răceala obișnuită și riscul crescut de viroze. Când e ger afară, pielea se usucă mult mai repede. Dacă nu e tratată la timp, ajunge chiar să se crape sau, mai rău, apar degerăturile. Buzele sunt o zonă extrem de sensibilă, așa că nu uita să pui în geantă un balsam de buze ori de câte ori ieși în oraș sau pleci la drum lung.

4. Un dispozitiv IQOS

Dacă ești fumătoare, ar fi o idee bună să renunți la țigările clasice și să le înlocuiești cu un dispozitiv IQOS. Acesta încălzește tutunul, nu îl arde și nu lasă scrum, așa că poate fi folosit cu încredere oriunde este permisă utilizarea lui, nu doar afară în aer liber, în ger și pe ninsoare. Mai ales dacă pleci la drum cu nefumători, cu un IQOS ai șanse mari să fie mai îngăduitori cu tine atunci când vrei să te bucuri de aroma tutunului chiar și în mașină, fără să le ceri să facă un popas doar pentru tine.

5. O sticlă cu apă

Dacă afară nu sunt 35 de grade Celsius la umbră nu înseamnă că organismul nu mai are nevoie de hidratare. Corpul uman pierde aproximativ aceeași cantitate de apă și în sezonul rece, așa că ține mereu o sticlă de apă la tine, mai ales atunci când ai de gând să stai afară mai multe ore. În plus, apa are calitatea de a regla temperatura corpului, așa că nu uita să te hidratezi cât mai des posibil ca să poți funcționa cât mai bine.

6. Mănuși pentru touchscreen

Căciula, eșarfa și mănușile fac parte din echipamentul de iarnă al oricărei persoane responsabile, așa că nu mai trebuie să insistăm să le ai la tine atunci când vrei să pleci într-o excursie pe timp de iarnă. E totuși o idee bună să cauți o pereche de mănuși cu degete create pentru a putea fi folosite pe ecranul unui smartphone. Sunt învelite într-un material special, cu aderență, așa că vei avea acces la toate funcțiile telefonului fără să le dai jos – un avantaj evident atunci când afară sunt -15 grade Celsius.

7. Un kit de drum

În cazul în care ai de făcut un drum lung cu mașina, nu-ți pune toate speranțele în prognoza meteo: sunt destule cazuri de șoferi care au rămas blocați de viscol și ninsori chiar pe autostradă. Vremea se poate schimba de la o oră la alta și una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să pleci nepregătit. Pune în portbagaj un kit de drum care conține toate cele necesare, inclusiv lanternă, lopată pliabilă, pături și trusă de prim ajutor.

Așadar, confortul personal este cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când ieși din casă pe timp de iarnă. Pregătește-ți bagajul cu gândul la asta și vei avea parte de o experiență plăcută oricând.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat impreuna cu IQOS