Nicoleta Ion, trainer Repêchage România, îți explică care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci atunci când alegi un tratamentul facial.

„Sezonul rece este potrivit pentru regenerarea tenului, pentru hrănire şi reparare după expunerea excesivă la soare din perioada verii. Curele de tratament efectuate la cabinetul cosmetic ajută la regenerarea celulelor, luptă împotriva pielii îmbătrânite şi furnizează un boost de nutrienţi care redau sănătatea şi vitalitatea tenului”, explică specialistul.

Tipul tău ten este un criteriu pe care trebuie să îl ai neapărat în vedere atunci când optezi pentru o anumită procedură.

Tratamente faciale pentru tenul gras și cel cu imperfecțiuni

Cele mai multe dintre femei s-au confruntat la un anumit punct cu această problemă. Dacă tenul tău are imperfecțiuni, există câteva tratamente care refac echilibrul pielii cu tendință acneică. Optează pentru produsele care conțin extracte vegetale precum algele marine și ingrediente car nu irită (cum ar fi argila Kaolin), pentru a nu cauza inflamații. Și ingrediente precum scoarța de salcie și extractul de lemn dulce regenerează tenul și conferă luminozitate. Acidul glicolic reduce apariția petelor de pigmentare și poate fi folosit cu succes pentru uniformizarea tenului.

Citește și – Mâini catifelate în sezonul rece. Trei pași simpli de urmat!

Tratamente faciale pentru tenul sensibil

Tenul sensibil este mai expus la acțiunea factorilor externi decât celelalte tipuri de ten. Dacă te confrunți cu această problemă apelează la ingrediente naturale precum algele marine, ceaiul verde sau extractele vegetale care ajută la calmarea și hidratarea tenului..

Tratamente faciale pentru tenul uscat

Tenul tău are mare nevoie de un boost de hidratare. Algele marine și uleiurile vegetale  bogate în acizi grași precum cele de măsline, susan și de migdale sunt ideale pentru a-ți revitaliza tenul.

Foto: 123rf

Citește și – Piele perfectă în sezonul rece? Iată cum trebuie să te îngrijești zilnic