Dacă vinul tău preferat este cel alb, în mod cert ai o personalitate extrovertită, ai un caracter deschis, ești comunicativă, îți plac petrecerile și îți place să te distrezi până dimineața.

La această concluzie au ajuns cercetătorii care au realizat un test despre vinuri și personalitate, la care au participat 2.000 de tineri americani, cu vârsta peste 21 de ani.

Vinul tău preferat: alb sau roșu?

Iubitorii de vin alb s-au dovedit a fi mai curioși, sarcastici și perfecționiști. În timp ce tinerii care au ales vinul roșu, au fost caracterizați de către sociologi drept aventuroși, dar calculați și organizați.

Persoanele care beau vin roșu sunt mai active, se trezesc devreme, le place muzica, în deosebi jazzul, și în general sunt amatori de vin în defavoarea altor băuturi precum berea sau tăriile.

Iubitorii de vin roșu, mai cheltuitori

Pe de altă parte, iubitorii de vin roșu cunosc mai multe despre această băutură, știu cum să o servească și când, știu cum se păstrează vinul roșu și la ce petrecere se potrivește. Ei sunt dispuși chiar să cheltuiască mai mulți bani pe vin decât pe alte băuturi.

În schimb, amatorii de vin alb susțin că beau mai rar vin, de obicei la diverse ocazii, și nu sunt dispuși să cheltuiască prea mulți bani pe vin sau pe băutură când ies în oraș. Ei iubesc muzica ritmată și sunt mult mai atrași de distracția în sine, decât de băutura care se servește.