Iată ce calități ar trebui să aibă partenerul ideal, conform studiilor și cercetărilor sociologice din ultimii 10 ani. Cu unele dintre ele vei fi imediat de acord, dar altele te vor suprinde.

Sprâncene groase și bărbia pătrată

Când vine vorba de un bărbat adevărat, sprâncele groase întotdeauna vor da impresia de masculinitate și înțelepciune. Ele trebuie să vină la pachet cu bărbia pătrată, care trădează un bărbat puternic și hotărât. Dintre toate trăsăturile feței, acestea s-au distins cel mai bine în chestionarele la care au răspuns femeile încercând să definească trăsăturile unui partener ideal.

Se pare că femeile preferă bărbații cu bărbia pătrată pentru relațiile de lungă durată, în comparație cu cei care au bărbia ascuțită sau rotunjită.

Barba, nici prea scurtă, nici prea lungă

Mai multe studii care încearcă să găsească legătura dintre atractivitatea unui bărbat și lungimea bărbii arată că femeile preferă barba scurtă, bine îngrijită, cu o lungime de aproximativ 10 zile. Bărbații cu barba prea lungă nu sunt aproape deloc agreați și nici cei cu barba rară și foarte scurtă.

Zâmbetul și partenerul ideal

Surprinzător, dar femeile preferă bărbații care au un zâmbet timid. Cei cu un zâmbet ștrengăresc li se pare prea copilăroși, iar cei cu un zâmbet infatuat li se par falși, departe de a fi bărbații în care poți avea încredere.

Vârsta ideală pentru bărbatul ideal

În cele mai multe studii, femeile care au avut de ales între un bărbat frumos și tânăr și unul frumos, dar trecut de 40 de ani, l-au ales aproape mereu pe al doilea. Cu vârsta, bărbații devin mai răbdători, mai înțelepți, mai siguri pe ei și mai independenți, trăsături care sunt un adevărat magnet pentru femei.

Generozitate versus cumpătare

Dacă bărbatul unei colege de serviciu și-a cheltuit ultimii bani din salariu pe flori de ziua ei, sigur că ți se pare romantic. Dar dacă soțul tău face același lucru, s-ar putea să nu îți mai placă. Lângă florilea acelea ai fi vrut un cadou sau o cină romantică și ai fi vrut că bărbatul tău să mai aibă niște bani puși deoparte și pentru alte situații. Întrebate despre situația materială a bărbaților, majoritatea femeilor au spus că partenerul ideal trebuie să fie cumpătat, nu neapărat bogat, dar să știe să păstreze bani pentru sine și pentru familie.

Hainele roșii

Nu se știe de ce, dar în toate studiile sociologice bărbații îmbrăcați în roșu par mult mai atrăgători decât cei care poartă numai culori închise. Și femeile își sporesc considerabil șansele de a atrage pe cineva când poartă o rochie sau o fustă roșie. Bineînțeles, este important ca roșul să le vină bine!

Simțul umorului

Partenerul ideal trebuie neapărat să fie glumeț, să aibă simțul umorului, să știe să spună un banc savuros și să nu ia totul în tragic. Bărbații capabili să facă glume reușite sunt considerați mai inteligenți și mai atrăgători și, categoric, primesc mai ușor atenția femeilor.

În concluzie, partenerul ideal…

… trebuie să arate foarte masculin, cu barbă și mușchi, dar să poartă roșu și să aibă un zâmbet timid, trebuie să iubească animalele, bancurile și muzica, să își risipească banii cu femeia iubită, dar să fie și strângător, să fie mai în vârstă, dar să nu își arate vârsta. Greu de găsit, nu-i așa?