Nu ai niciodată cu ce să te îmbraci, deși ai o mulțime de haine!

Oare câte dintre noi nu am deschis dulapul cu haine și am oftat cu obidă că nu avem cu ce să ne îmbrăcăm? Multe, aproape toate femeile trec prin astfel de situații, mai ales când vor să arate deosebit! Acest lucru spune că îți cumperi hainele la întâmplare, de fiecare dată când îți place ceva. Și nici nu știi să renunți la hainele vechi, deși nu le-ai mai purtat de câțiva ani.

Astfel că aduni în dulap tot felul de rochii, bluze, fuste sau pantaloni care nu se asortează, care au devenit demodate și care nu te mai pun în valoare. Poate că ești și genul de femeie care urmărește soldurile și cumpără fără să aibă nevoie de ceva anume.

Îți aranjezi dulapul cu haine după culori

Tuturor ne place să fim mai organizate și să așezăm hainele în ordine, astfel încât să ne fie ușor să le găsim. Dar dacă tu le aranjezi după culori, dai dovadă de un spirit mult mai ordonat și mai creativ decât al altor persoane.

Cu toate acestea, se pare că pentru tine contează foarte mult imaginea, și mai puțin calitatea în sine. Ești o persoană care pune accent pe aperențe și mai puțin pe funcționalitate, subliniază dr. Carolyn Mair, psiholog și lector pe teme de modă și îmbrăcăminte în cadrul London College.

Nu pui niciodată hainele pe umerașe, le arunci prin dulap

Dacă nu ai timp niciodată să organizezi hainele pe umerașe și să le împăturești, probabil ai impresia că ești foarte ocupată, că nu găsești timp nici pentru cele mai mici activități de peste zi și te învârți fără rost prin casă.

În realitate, dacă ai face un efort să își organizezi hainele, ai reuși să îți organizezi și timpul, iar activitățile simple nu ți se vor mai părea o corvoadă. Învață să îți faci timp pentru tine și păstrează ordinea în jurul tău, ca să ai timp apoi pentru orice altceva, este sfatul dr. Carolyn Mair.

foto: 123rf.com