Alimentele pe care le alegi sunt importante și reflectă în bună măsură stilul tău de viață. Dar și modul în care servești masa este important.

Părinții ne învățau de mici să mâncăm încet pentru că este mai sănătos. Și aveau dreptate. Dar iată ce legătură este între masa de prânz și personalitatea noastră.

Tu cum servești masa?

Dacă mănânci încet și atent la aromele bucatelor, ești o persoană care apreciază lucrurile bune și frumoase pe care i le oferă viața și căreia îi place să aibă totul sub control.

Dacă mănânci repede, ca și cum masa ar fi o pierdere de timp, ești o persoană foarte activă, ambițioasă, cu obiective clare și deschisă să încerce ceva nou.

Îți place să încerci mâncăruri noi, chiar dacă nu arată apetisant, iar acest lucru înseamnă că ești foarte curioasă și că accepți provocările vieții, capabilă să te adaptezi la tot felul de situații. Când servești masa te bucuri de fiecare clipă și este o mică experiență pentru tine.

Dacă ești pretențioasă la mâncare, ești o persoană mai nervoasă, mai iute, greu de mulțumit și tot timpul cârcotașă. Când servești masa, o faci din obligație, pentru că trebuie să mănânci, dar nu știi să savurezi mâncarea.

Dacă amesteci alimentele din farfurie fără nicio noimă, arată că ești responsabilă, dar nu prea respecți standardele și limitele sau obligațiile de zi cu zi. Ai o listă încurcată de priorități pe care o schimbi mereu, dar ești capabilă să te ocupi de mai multe lucruri deodată.

Dacă separi foarte clar alimentele în farfurie, spre exemplu legumele de carne și de sos, îți place să ai o viață ordonată și activitățile clar planificate de la o oră la alta. Ești bine organizată, dar îți cam lipsește creativitatea.

Cum servești cafeaua sau ceaiul?

Te-ai gândit vreodată ce gesturi ai când bei cafeaua sau ceaiul de dimineață? Sau când bei pur și simplu o cană cu apă?

Dacă te uiți de obicei în cană, înseamnă că ești o persoană grijulie, atentă, hotărâtă și ordonată.

Dacă te uiți peste cană la ce e în jurul tău, fără să dai prea mare atenție conținutului, înseamnă că ești o persoană mai relaxată, cu concepții libere, deschisă la diverse experiențe, dar care se bazează prea mult pe familie și prieteni.

sursa foto: 123rf.com