Concediul de vară este atât de scurt, că trebuie să profităm la maximum de el!

Unii au aceeași destinație preferată de vacanță în fiecare vară, pentru că doar acolo se simt bine. Alții vor să călătorească departe de casă și să cunoască lumea. Unii vor la mare, alții doar la munte sau prin orașele încărcate de istorie ale Europei.

Gândește-te și tu unde ai mers în vacanță în ultimii ani și află cum te caracterizează destinațiile preferate.

Destinația preferată de vacanță: la munte sau la mare?

Care dintre cele două îți place mai mult? Preferi să faci plajă, pe malul mării, sau să te cazezi într-o cabană rustică, la munte, și să urci pe trasee dificile prin pădure?

Testele sociologice au demonstrat că firile extrovertite preferă marea, soarele, spațiile deschise și distracțiile specifice de pe plajă. În schimb, introvertiții preferă singurătatea și liniștea muntelui, o cabană retrasă și traseele dificile, pe care nu urcă toți turiștii amatori de senzații noi.

Pe de altă parte, firile extrovertite au nevoie de oameni, de comunicare și de contactul permanent cu prietenii, iar o vacanță la mare le oferă mai mult aceste lucruri, decât o vacanță la munte. Introvertiții preferă mai mult contactul cu natura, decât cu oamenii.

Pe de altă parte, sunt mulți turiști care merg în concediu și la munte, și la mare, dar aceștia preferă de fapt stațiunile pline de viață de la poalele munților, grătarul la iarbă verde și răcoarea de la marginea pădurii. Și ei se încadrează tot în categoria extrovertiților, căutând distracția la munte, așa cum o caută și la mare.

Care este destinația ideală pentru tine?

O cabană la munte: se potrivește firilor aventuroase, creative, artistice, emoționale și ușor anxioase.

O plajă la malul mării: este potrivită pentru firile prietenoase, sociabile, ușor superficiale și lispite de griji, dar atente și afectuoase, ba chiar și celor romantice, dacă ne gândim la plajele singuratice din Grecia.

La cumpărături în marile orașe: cu toate că majoritatea femeilor este atrasă de marile mall-uri din capitalele europene, o vacanță destinată în exclusivitate distracțiilor urbane este apreciată de firile active, hotărâte și ambițioase, care sunt în pas cu moda și noutățile din orice domeniu.

În vizită la prieteni: dacă ești încântată când prietenii te cheamă la ei în vacanță, să petreceți la un grătar și să vizitezi orașul în care locuiesc, ești o persoană care se simte confortabil în mediul familiar și care se bucură de un program simplu și de rutina activităților preferate. Pe tine te interesează mai mult relațiile și legătura cu cei dragi, decât să explorezi lumea. Ești o fire prietenoasă și loială, dar te ferești de schimbări!

Prin muzee, galerii de artă și cafenele: numeroși turiști își planifică vacanțele în funcție de festivaluri și de expozițiile speciale pe care le organizează marile muzee din Paris, Londra sau New York. Ei preferă plimbările citadine, galeriile de artă și muzeele dedicate istoriei, parcurile luxurioase și terasele cafenelelor din centru. Dacă te numeri printre ei, ai o personalitate echilibrată, ești creativă și plăcută, iar prietenii te apreciază pentru rafinamentul și gusturile tale impecabile.

În parcurile de distracții: de la Disney World la diverse parcuri tematice pentru adulți, Europa are multe locuri pline de senzații. Îți plac petrecerile, oamenii veseli și nu suporți rutina sau monotonia. Ești amatoare să încerci mereu ceva nou, iar o vacanță plină de variație este concediul tău ideal.

sursa foto: 123rf.com

Știi capitalele lumii. Testează-ți cunoștințele rezolvând testul cu capitalele lumii.