Fie că vrem să mascăm imperfecţiuni evidente sau vizibile de un ochi critic (precum al nostru), fie că vrem să ne încadrăm în tendinţe sau pur şi simplu să ne evidenţiem personalitatea, alegerile pe care le facem în fiecare zi vorbesc despre noi. Spre exemplu, culoarea rujului. Ai observat cum, aproape de fiecare dată suntem atrase de aceleaşi culori de rujuri, chiar dacă în sertarul de cosmetice ai deja adunate alte câteva în nuanţe asemănătoare?

Predomină roşul

Se spune că trebuie să ai o personalitate puternică pentru a-l purta. Însă e nevoie şi multă disciplină şi meticulozitate. Dintre toate culorile, roşul cere cel mai puternic buze sănătoase, pentru a putea fi pus în valoare cât mai bine. Aplicat perfect, atrage admiraţia celorlalţi. Imperfecţiunile stârnesc ridicări din sprâncene.

Rozul puternic

Scos în prim-plan în sezonul primăvară-vară, rozul transmite bună-dispoziţie. Spune celor din jur că eşti o persoană deschisă, comunicativă, căreia îi place să râdă şi să se simtă în largul ei. Nici nu e de mirare, în aceste condiţii, că eşti mai mereu înconjurată de prieteni.

Fructe de pădure

Spre deosebire de roz, nuanţele închise ale fructelor de pădure sunt recomandate a fi purtate în anotimpurile reci. Cât despre persoanele care fac un obicei din a le folosi, acestea se disting prin eleganţă, şarm şi, de ce nu, o doză ridicată de mister.

Balsamul de buze

Eşti o persoană practică: nu vrei să demonstrezi sau să transmiţi nimic în plus. Ai grijă de corpul tău, te preocupă un stil de viaţă sănătos, fără însă a-l „picta” în culorile decise de alţii.

Sursa foto:Thinkstock