Un zâmbet frumos și larg nu te poate ajuta să ascunzi cu adevărat ceea ce simți. Și niciun zâmbet reținut nu arată cu adevărat cine ești tu. Iată ce spun zâmbetele despre tine, chiar și atunci când vrei să ascunzi ceva.

Un zâmbet strălucitor – perfecționism!

Dacă ești obsedată de dantură și îți albești dinții în mod regulat, un zâmbet larg care pune în lumină dantura strălucitoare dezvăluie despre tine că ești o perfecționistă. Ești foarte atentă la detalii, ești mereu la modă cu garderoba și cosmeticele de zi cu zi și încerci să ieși în evidență în orice împrejurare.

Un zâmbet puternic – dominație!

Un zâmbet frumos și deschis care dezvăluie, însă, o dantură lată și canini puternici arată că ai o personalitate dominantă. Cu cât zâmbești mai des și nu te sfiești să îți arăți dantura, ba chiar vrei să fie observată și admirată, cu atât arăți că ești sigură pe tine și că ai un spirit competitiv.

Un zâmbet plin – succes!

Un zâmbet foarte larg, ca al actriței Julia Roberts, care dezvăluie toată dantura dezvăluie totodată și o personalitate atrasă de succes. Știi că ești atrăgătoare și că atragi atenția asupra ta, dar zâmbetul tău trebuie să fie unul adevărat, ”să râdă” și ochii, nu numai gura, pentru a fi în centrul atenției.

Zâmbetul cu strungăreață – seducție!

Strungăreața, de care uneori râdem în copilărie, ajunge la maturitate să fie un detaliu foarte sexy, mai ales dacă ai ochi frumoși și pe vino´ncoa. Încă din Evul Mediu, domnițele cu strungăreață erau cântate în poeme și considerate cele mai atrăgătoare. A rămas și azi un detaliu simpatic și atractiv, care atrage imediat atenția, dând impresia că ești o persoană mai puțin serioasă și pusă pe distracție.  

Zâmbetul de socializare – nevoie de comunicare

De cele mai multe ori, în discuția cu oamenii pe care îi agreezi le copiezi și zâmbetele. Acestea sunt zâmbete de socializare, de comunicare, prin care vrei să te arăți deschisă și să fii plăcută. Sunt zâmbete sincere și sunt apreciate de cei din jur, astfel că discuțiile și întâlnirile decurg mai ușor.

Ce spun zâmbetele despre tine, când vrei să te ascunzi

Zâmbetul stins – minciună!

Când vrei să păcălești pe cineva, zâmbetul tot te dă de gol, oricât de fugar și stins ar fi. Este un zâmbet rapid, poate de numai o secundă, care flutură ușor pe buze când spui o minciună, fie ea nevinovată sau nu. Acest zâmbet face ca buza de jos să se arcuiască ușor și să indice un sentiment de persiflare pe care un bun psiholog îl observă imediat. Majoritatea oamenilor, însă, abia îl observă!

Zâmbetul strâmb – mască pentru sentimentele contrare

Când nu ești de acord cu cineva, dar încerci să maschezi acest lucru, începi să zâmbești strâmb fără să vrei. Îți presezi buzele, zâmbești doar cu colțul gurii și te strâmbi ușor. Pot fi expresii abia imperceptibile, dar cine te urmărește cu atenție știe că nu este zâmbetul tău sincer.