Sportul este recomandat tuturor, fie ei sănătoși tun sau suferind de anumite afecțiuni. Mișcarea înseamnă sănătate, dar trebuie să știi ce fel de sport să alegi, în funcție de stilul tău de viață și în funcție de personalitatea ta.

Yoga pentru firile ambițioase

Persoanele foarte pretențioase, muncitoare și ambițioase sunt de obicei încordate și tensionate. Ele se confruntă cu un stres continuu datorită faptului că vor să facă totul perfect, fără greșeală și fără compromisuri.

Pentru aceste persoane este recomandată o formă de mișcare care să le ajute să se relaxeze și să își destindă musculatura. Yoga este o foarte bună alegere, precum și gimnastica ușoară, însoțită de întinderi.

Ce sport se potrivește pentru firile delăsătoare

Cei care se apucă de un sport cu entuziasm și renunță după primele două ședințe sunt de fapt firi delăsătoare și destul de leneșe. Au nevoie de o motivație puternică pentru a face mișcare.

Pentru aceste persoane sunt potrivite sporturile care presupun un mijloc de transport precum bicicleta sau caiacul. De asemenea, poate fi de ajutor un crosstrainer la sala de fitness.

În funcție de personalitatea lor, aceste persoane au nevoie de scurte sesiuni de sport, să ardă caloriile, să capete energie, dar să nu își epuizeze toate forțele. Ședințele scurte, repetate zilnic sunt mai potrivite decât orele lungi de sport, care îi plictisesc.

Sportul potrivit în funcție de personalitatea ta

Firile nevrotice au nevoie de un sport de concentrare

Pentru persoanele mai nervoase, dinamice și împrăștiate, tai chi este o alegere foarte bună. Acest sport îi ajută să se relaxeze și să se concentreze totodată.

Mișcările ritmice și bine coordonate care se învață la tai chi îi ajută să își descopere energia interioară și să elibereze stresul acumulat peste zi.

Persoanele mereu stresate

Firile sensibile și nervoase, care își fac griji din orice și sunt mereu stresate au nevoie de sporturi în apă. Înotul și gimnastica ușoară în bazin sunt excelente pentru ele.

Înotul echilibrează și relaxează atât mintea, cât și corpul. Când plutești în apă, grijile tale par să fie mai ușoare.

De asemenea, mai sunt recomandate drumețiile, pentru a fi mai aproape de natură și de frumusețile ei.

Ce sport se potrivește cu firile foarte active

Sunt persoane care, departe de a fi stresate sau nervoase, sunt foarte active. Sunt genul de oameni mereu în mișcare, mereu gata să înceapă un proiect nou și ocupate cu tot felul de lucruri mărunte.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pentru aceste persoane, dansul ritmic, aerobicul și diverse sporturi de sală sunt cele mai indicate. Un instructor bun va știi să îți ofere un program bine gândit de mișcări cardiovasculare, care să te ajute, în funcție de personalitatea ta, să te păstrezi în formă și să îți consumi energia, ca să dormi bine noaptea.

Firile agresive și sportul cel mai indicat

Persoanele nervoase, repezite, agresive, adolescenții cu probleme de comportament au nevoie de arte marțiale. Aceste sporturi îi ajută să se concentreze, să lupte și totodată să gândească strategii de apărare. Artele marțiale impun o disciplină și o conduită aparte, le schimbă stilul de viață și îi ajută să devină mai echilibrați.

foto: 123rf.com