Alături de zâmbete și priviri, vocea contribuie la prima impresie pe care o lași celor din jur. O voce plăcută, pe o tonalitate joasă și calmă va cuceri simpatia celorlalți. Dar un ton strident sau o voce gravă și dominatoare sunt, în general, considerate respingătoare.

Vocea transmite mesaje subtile despre firea noastră, despre cât de sociabili suntem, dar și despre starea noastră de sănătate și despre starea sufletească.

Cum descifrezi personalitatea unui bărbat, ascultându-i vocea!

Un bărbat cu o voce stinsă, lipsită de volum, nu reușește să atragă atenția sau să se impună. Aceștia sunt de obicei firi introvertite, greu de descifrat și dau impresia că ascund multe secrete.

În schimb, bărbații cu voci puternice și dominatoare atrag atenția, dar acest lucru nu înseamnă că se fac plăcuți de către ceilalți, cu atât mai puțin de către femei.

Spre deosebire de ei, bărbații cu voce joasă și calmă, ușor gravă, sunt cei mai atractivi, mai ales pentru sexul opus. Ei inspiră senzualitate, putere și încredere și lasă o impresie bună chiar de la prima întâlnire.

La polul opus sunt bărbații cu voci subțiri sau pițigăiate, care sunt respingătoare și care nu au șanse prea mari în fața femeilor.

Vocile feminine trădează cel mai bine sentimentele

Spre deosebire de bărbați, femeile cu voci joase sau grave nu sunt la fel de atrăgătoare. Ele dau impresia că nu sunt prietenoase și empatice.

În schimb, femeile cu voci melodioase și calme sunt cele mai apreciate, nu doar de bărbați, ci de toți cei din jur. Ele dau impresia că sunt deschise, sociabile, extrovertite și afectuoase.

Pe ultimul loc, ca și în cazul bărbaților, se află femeile cu voci subțiri și copilăroase, care par superficiale și nu inspiră deloc senzualitate sau încredere.

Conform studiilor, vocile femeilor reflectă emoțiile și sentimentele mult mai bine decât în cazul bărbaților, care se pot ascunde în spatele unui ton grav și serios. În timpul unei conversații, vocea și tonul unei femei se schimbă în funcție de trăirile ei interioare. Dacă un bărbat își poate păstra tonalitatea gravă chiar dacă este nervos, vocea unei femei se modifică rapid și îi trădează sentimentele.

Ce spune despre tine ritmul cu care vorbești

Bărbații care vorbesc, în general, prea repede par neserioși, grăbiți și superficiali. De obicei, ei au și un ton mai puțin plăcut și se fac mai greu înțeleși.

De asemenea, femeile care vorbesc prea repede nu dau o impresie prea bună celor din jur.

În schimb, persoanele cu voci calme, care vorbesc pe un ton normal, mai liniștit sunt cele mai appreciate. Sunt considerate serioase, profunde și răbdătoare.

Câtă încredere inspiri, în funcție de tonul vocii

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Glasgow, de către prof. Phil McAleer, tonul vocii poate arăta celor din jur dacă suntem sau nu persoane de încredere, dar vocea unei femei este percepută cu totul diferit față de vocea unui bărbat.

Spre exemplu, un bărbat care ridică tonul spre finalul cuvintelor este considerat mai de încredere, decât un bărbat care pune accentul la începutul cuvintelor. În schimb, o femeie a cărei tonalitate descrește pare mult mai de încredere, decât o femeie care ridică tonul pe măsură ce vorbește cu tine.

O problemă legată de încredere au și persoanele cu voci nazale. Atât bărbații, cât și femeile care vorbesc ”pe nas”, cum se spune în popor, nu reușesc să atragă atenția asupra lor și să câștige simpatia celorlalți. Dar vocea nazală poate fi corectată, dacă este depistată în mod corect cauza acesteia.

Citește aici cum îi trădează vocea pe bărbați și câtă încredere poți avea în ei!

sursa foto: 123rf.com