Iată un top cu cele mai îndrăgite nume norocoase pentru bebeluși, din care te poți inspira în 2018. Cele mai multe sunt nume internaționale, inspirate din desenele animate și din filme, din lumea vedetelor. Sunt nume simple și sonore, care au și semnificații deosebite!

Sofia

În limba greacă, ”sofia” însemna înțelepciune. Este un nume cu sonoritate, grav și serios care se potrivește unei fetițe pentru care mama ei simte că va avea un destin special. Este un nume foarte feminin și sofisticat, care presupune o frumusețe fizică și morală deosebită, blândețe și maturitate.

Amelia

Un nume pe care românii l-au îndrăgit prin anii 70 – 80, revine acum la modă și se pare că este tot mai folosit și în țările occidentale. Este un nume cu rădăcini medievale și înseamnă ”hărnicie” și ”spirit întreprinzător”. Se potrivește unei fetițe pentru care ai mari ambiții și vrei să urmeze aceeași carieră de succes ca și tine.

Ella

Este un nume mai scurt, dar mai armonios și melodios, provenind de la Elena sau Eleonora. Cine poartă acest nume are un destin norocos, este familist și apreciat în comunitate. Sunt persoane creative și optimiste, care se bucură de iubire și de darurile spirituale pe care le oferă viața.

Denisa

Provine de la numele grec Dionisos, dar este forma lui feminină colorată și străucitoare. Denisa este un nume destinat unei fetițe care va atrage mereu atenția și care va fi apreciată. Va fi o persoană care se va distinge prin inteligența și frumusețea ei, prin eleganță și prin bucuria de a trăi.

Nume norocoase pentru băieți

George

Dintre numele pentru băieți, George rămâne în top în continuare, poate și datorită popularității Casei Regale a Marii Britanii. Numele acesta prevestește o fire analitică și o personalitate complexă, dar stabilă. Este numele unui bărbat inteligent, afectuos, dar ambițios și solicitant.

Theo

Varianta mai scurtă și mai modernă a lui Teodor, Theo se potrivește unui băiat sclipitor, căruia îi place să fie în centrul atenției și căruia îi plac experiențele și noutățile. Este o fire curioasă, deosebit de inteligentă și, poate, chiar înzestrată cu simț artistic.

Daniel

Un nume străvechi, mereu în top, Dan sau Daniel vine de la unul dintre cei mai mari profeți ai poporului evreu. Este un nume specific bărbaților sensibili și atrăgători, care apreciază liniștea, dragostea și armonia în familie. Este un bărbat responsabil și totodată comunicativ și sociabil.

sursa foto: 123rf.com