Te-ai gândit vreodată care este poziția ta de somn preferată? Aproape fiecare dintre noi alege o anumită poziție de somn în care se simte cel mai bine, dar poziția respectivă este legată de mulți factori din viața noastră: de sentimentul de siguranță pe care îl avem când mergem la culcare, de emoțiile pozitive sau negative pe care le trăim peste zi, de liniștea noastră interioară, de echilibrul nostru sufletesc, dar și de confortul nostru material.

Studiul plătit de magazinul american de mobilă a vrut să descopere ce legătură poate fi între diversele poziții de somn ale clienților săi și situația lor materială, mai bine zis câștigurile lor lunare.

Care este poziția ta de semn? Pozițiile cele mai populare

3 din 10 persoane care au participat la studiu au arătat că dorm în poziția fetusului, într-o parte, cu genunchii îndoiți, cu spatele și gâtul curbate. Pe locul doi a fost poziția într-o parte, îmbrățișând perna, iar pe locul trei a fost poziția de somn pe burtă.

În mod general, cei mai mulți oameni dorm într-o parte și, poate, aceasta este și poziția ta de somn preferată. Este o poziție care are anumite avantaje, dar nu este cea mai sănătoasă. Dormitul într-o parte, mai ales pe partea stângă, crește fluxul sanguin și ajută digestia.

O altă poziție populară este poziția pe spate care ajută mușchii să se destindă, întinde coloana, previne durerile de ceafă și de spate și previne refluxul gastroesofagian, dacă ținem trunchiul ușor ridicat pe o pernă.

Ce legătură este între pozițiile de somn și banii

Conform studiului american, persoanele care preferau să doarmă pe burtă aveau și venituri bune. Cei mai mulți câștigă peste 75.000 de dolari anual. Medicii nu recomandă, însă, această poziție, fiind una destul de dificilă pentru organism. Este o poziție care te împiedică să respiri bine în timpul somnului și care provoacă dureri de gât și de spate.

De asemenea, persoanele care au declarat că dorm pe spate se aflau și ele în rândul celor cu venituri bune, peste medie, iar aceasta este considerată o poziție sănătoasă de somn. Dacă este și poziția ta de somn preferată, probabil ai o situație materială stabilă, ai venituri bune și nu îți faci griji pentru ziua de mâine.

Cele două poziții de somn, preferate de persoanele cu un venit peste medie, arată că acestea sunt persoane sigure pe ele, persoane care se odihnesc bine, care nu au griji pentru viitorul lor apropiat și nici probleme financiare imediate.

În schimb, poziția fetusului sau poziția de somn într-o parte au fost mai populare în rândul persoanelor cu venituri modeste, ele arătând un anumi grad de nesiguranță, incertitudine și chiar stres legat de venituri. O bună parte dintre aceste persoane au declarat la test că au și datorii, chiar dacă aveau locuri de muncă și venituri acceptabile.  

foto: Shutterstock