Au trecut de mult anii în care gașca ta de prieteni se întâlnea acasă la unul dintre voi, iar fiecare dintre invitați aducea câte ceva util petrecerii. Cu prăjituri de casă, cu salata de boeuf, preparată după câte vreo rețetă secretă, sau cu un set de boxe împrumutate, ceaiul dansant, transformat în chef pe cinste, se întindea până la primele ore ale dimineții.

Chiar dacă moda s-a schimbat, iar astăzi petrecăreții se adună în cluburile și în puburile din toate orașele, uneori simți că te cuprinde nostalgia unei petreceri de apartament. Dacă nu ai rupt legăturile cu vechea gașcă, poți să reînvii atmosfera unui ceai dansant mai ușor decât ai crede. Ce ți-ar trebui pentru o seară de pomină? În primul rând, voie bună și multă energie.

Boxă Bluetooth

Ei bine, da. Anii au trecut, iar astăzi până și CD playerul a devenit demodat. Muzica de la ceaiul dansant trebuie să fie din anii tăi cei mai dragi, dar lasă tehnologia să-ți facă misiunea mai ușoară. O boxă Bluetooth puternică îți dă acces, prin intermediul smartphone-ului, la o arhivă online impresionată de muzică bună.

Poți găsi instantaneu hiturile care te-au însoțit de-a lungul timpului, la cea mai bună calitate audio, fără să pierzi timp căutând prin calculatorul personal. Mai mult, dacă unul dintre prietenii tăi vrea să audă o anumită piesă, va trebui doar să se conecteze la boxă și să o redea direct de pe telefonul lui.

Ceai în arome variate

Petrecerea ta se numește ceai dansant, nu-i așa? Vei avea, deci,  nevoie de un stoc bogat de ceaiuri de pe doraly.ro, potrivite cu preferințele fiecăruia dintre invitații tăi. Fie că vor prefera ceaiul verde, cu rodie sau cu ginko biloba, sau ceaiul simplu de fructe, prietenii tăi vor avea un prilej bun de depăna amintiri în jurul unei cesti aburinde.

Poți să le alini simțurile cu un ceai de fructe cu ghimbir sau cu o ceașcă de infuzie cu ginko biloba sau să le oferi clasicul ceai de mușețel. La miezul nopții, alege să-i surprinzi și oferă-le ceva mai inspirat decât cafeaua. Prepară câteva cești de ceai negru și refă rezervele de energie ale găștii, pentru ca distracția să nu se termine, ci doar să ia o pauză.  

Aranjamente florale

Ții minte ce-ți dădea de veste că ai ajuns la o petrecere, de îndată ce intrai în casa unor amici care te invitau la ceai dansant? Aranjamentele din flori artificiale  sunt o idee interesantă și nostimă pentru un decor retro, adaptat la prezent. Poți face chiar tu un colt colorant și atractiv, cu petale colorate și frunze de eucalipt, așezate pe tăvi ceramice, pentru potpourri. Dacă vrei ceva și mai retro, alege o vază mare și pune în ea un buchet de flori artificiale din 24 de trandafiri sau hortensii.

Bec multicolor LED

Ceaiul tău dansant are tematică disco? Nu-ți bate capul ca să găsești un glob cu oglinzi, pentru ca ai putea pierde timp util organizării petrecerii. Alege, în schimb, un bec multicolor LED care îți va transforma livingul într-o adevărată discotecă. Îl poți monta foarte ușor, în locul becului obișnuit, iar la simpla apăsare a butonului din perete, becul multicolor se va roti și va răspândi lumina și culoare în jurul lui.

Frapiera pentru vin și pentru șampanie

Petrecerea ta trebuie să aibă parte de un final pe cinste, iar acesta poate fi deschiderea unei sticle de șampanie, în uralele tuturor invitaților. Unde o vei ține la rece, alături de sticlele de vin care vor însoți preparatele pe care o să le savurați? O frapieră așezată lângă bufetul suedez sau lângă masa încărcată cu bunătăți face impresie bună și întregește aspectul retro al petrecerii.

Poți să cumperi pungi cu gheață de la cel mai apropiat magazin și să le pui la păstrare în congelator. Cu doar câteva momente înainte de sosirea invitaților, ai grijă să așezi sticlele în frapieră și să torni cuburile de gheața până la jumătate. Dacă spațiul nu-ți permite să așezi o frapieră, poți folosi un vas de inox pentru cuburi de gheață, care încape fără probleme și pe o masa mica.

Cu eforturi nu prea mari, dar cu suficientă inspirație încât să le aduci tuturor zâmbetul pe față, poți să pui la punct un ceai dansant de care toți prietenii să-și aducă aminte pentru multă vreme.

Credit foto: Shutterstock

(P) Material realizat in colaborare cu Doraly