De fapt, nu familia și cariera în sine sunt ceea ce te fac fericită, ci emoțiile și trăirile pe care acestea le produc în tine după ce ajungi să le ai. Ele te ajută să obții trei dintre lucrurile de care ai nevoie pentru a fi împlinită cu viața pe care o ai.

Confort 

Fericirea cu siguranță nu constă în lucrurile materiale, însă, în același timp, trebuie să recunoaștem că acestea contribuie semnificativ la construirea unei vieți care să fie așa cum îți dorești. Nevoia de confort în plan fizic o are majoritatea oamenilor și, tocmai de aceea, tehnologia a evoluat și nu a stagnat, astfel că acum găsești în multe locuințe tot felul de electrocasnice inteligente, pe lângă obișnuita mașină de spălat sau laptop, care au devenit de nelipsit.

Pentru mulți, însă, confortul este mai mult decât atât, fiind adesea asociat cu deținerea unei mașini. Ai nevoie de ea mai ales când mergi la cumpărături, când vrei să îți duci copiii la școală sau grădiniță sau când vrei să pleci în vacanță. Cu o mașină spațioasă, de calitate și rezistentă, cum sunt cele de la volkswagen, totul devine mult mai ușor, pentru că ai, de fiecare dată, cu ce să te deplasezi în condiții de siguranță spre destinațiile dorite. Așa că, dacă simți că nivelul actual de confort nu este chiar cel dorit, ia în calcul creșterea acestuia printr-o investiție care se va dovedi extrem de utilă pe termen lung, și anume o mașină. 

Independență

Nu toți oamenii au dorința de a deveni independenți, deoarece unii simt că le este mai bine atunci când nu sunt ei responsabili în totalitate de ceea ce li se întâmplă. Totuși, independența îți oferă sentimentul plăcut al libertății, când știi că eșecul și reușita depind doar de tine. Din acest motiv, autonomia, mai ales cea pe plan financiar, este unul dintre obiectivele multor femei, dar și unul dintre elementele care contribuie la o calitate mai bună a vieții. 

Să fii independentă financiar înseamnă, practic, că nu ai nevoie să fii susținută sau ajutată periodic cu bani de către alte persoane, indiferent dacă este vorba despre părinți, soț sau prieteni foarte buni. Acest lucru vine odată cu un loc de muncă stabil, care să îți ofere un salariu pe măsura așteptărilor tale, dar depinde mult și de felul tău de a fi. Chibzuința este o calitate vitală pentru ca siguranța ta financiară să fie deplină. În caz contrar, va fi total inutil să ai un câștig lunar mare, dacă modul în care îl folosești te face să ai, de fiecare dată, cheltuieli care depășesc veniturile. 

Echilibru

Dacă ți-ai propus să ajungi sau ești deja independentă financiar, nu trebuie, totuși, să ignori și celelalte aspecte ale vieții tale. Nu te vei simți împlinită dacă vei fi realizată doar pe plan profesional, de aceea ai nevoie de echilibru. Dacă te concentrezi doar pe obiectivele legate de serviciu, cel mai probabil îți vei da seama, la un moment dat, că ai ratat multe alte bucurii pe care le-ai fi putut avea, dar pe care le-ai ratat din cauză că ți-ai concentrat întreaga atenție pe un singur aspect. Ai nevoie de o îmbinare între activitățile care te solicită intelectual – precum cele de la locul de muncă – și cele care apelează la fondul tău emoțional. 

Chiar dacă și activitatea profesională îți oferă anumite stări, deoarece ești mândră de tine când ai o reușită, ești motivată când vrei să obții un anumit rezultat și ești fericită când îți sunt recunoscute meritele, acestea nu le pot înlocui pe cele pe care le resimți când te preocupi de aspectele personale. O viață neechilibrată nu va fi cea pe care ți-o dorești cu adevărat. 

O viață împlinită nu poate fi definită, pentru că aceasta poate avea semnificații diferite de la o persoană la alta. Totuși, confortul, independența și echilibrul se numără printre obiectivele care, odată atinse, te vor apropia din ce în ce mai mult de viața pe care ți-o dorești.
Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu autovit.ro