Hrană pentru câine ajunge în bolul pisicii?

Poate că ți se pare surprinzător să afli că unii stăpâni care au și pisică și câine, cumpără mai degrabă hrană pentru câine și o pun și în farfuria micuței feline. Nu face această greșeală când alegi hrana pentru pisica ta, chiar dacă ai și câine. Nu o lăsa să mănânce din bolul câinelui în mod regulat!

Trebuie să știi că hrana pentru câini nu are la fel de multe proteine așa cum are hrana pentru pisici și de care felinele au nevoie.

De asemenea, hrana pentru câini nu este îmbunătățită cu taurină, o substanță necesară pisicilor.

Pe de altă parte, ține cont de faptul că hrana pisicilor are mai multe proteine și mai multe grăsimi decât cea a câinilor și le poate cauza acestora probleme de sănătate pe termen lung.

Ca atare, cumpără pentru fiecare hrana potrivită și nu încurca bolurile. Eventual, hrănește-i în camere separate, dacă vezi că se ceartă pe hrană și mănâncă unul de la altul.

Îi dai prea multe conserve de ton?

Există stăpâni care vor neapărat să își răsfețe pisicile și încep să le ofere tot mai des ton. Pisica se obișnuiește și ajunge să ceară numai conserve de ton, fără să se mai atingă de alte alimente. Nu este deloc o rețetă bună să îți hrănești pisica sănătos.

Din când în când, o tratație cu ton este binevenită. Dar carnea acestui pește este mult prea grasă pentru pisici și încep să apară probleme de sănătate.

O dietă bazată foarte mult pe ton este foarte periculoasă, așa că ai grijă să nu incluzi tonul prea des când alegi hrana pentru pisica ta.

Îți hrănești pisica prea des cu pește crud?

Este posibil ca unele pisici să aprecieze foarte mult peștele crud. Mirosul lui pătrunzător este apetisant pentru ele și încep să ceară această hrană. Dar carnea de pește crud prezintă o mulțime de pericole, începând în primul rând cu paraziții.

Peștele crud poate avea o serie de viermi și paraziți periculoși, pe care nici nu îi vezi cu ochiul liber. Cumpără pește din surse sigure și ai grijă să îl speli bine și să îl gătești.

Pe de altă parte, peștele crud conține o enzimă care distruge vitamina B.

Iar o dietă bazată foarte mult pe carne crudă de pește nu conține suficiente minerale și vitamine pentru felina ta. Speranța ei de viață va fi mult mai scurtă, iar problemele de sănătate nu vor întârzia să apară.

sursa foto: 123rf.com