Privește cu atenție porțiunea dintre nas și buza superioară. Aici este philtrum, un mic șanț care pare să lege baza nasului de partea arcuită a buzei superioare.

Philtrum se formează încă din uter, când apar primele trăsături faciale și este strâns legat de armonia chipului și de trăsăturile frumoase.

Philtrum, frumusețe și erotism

Un chip fără philtrum nu mai pare la fel de atractiv și sunt cazuri mai rare în care acest mic șanț dispare în timpul dezvoltării fătului.

Cu cât este mai pronunțat acest philtrum, cu atât chipul unui om pare mai atrăgător și mai sexi. Buzele sunt mai ondulate și mai pline, iar de aici vine și legătura dintre micul șanț de deasupra buzelor și atractivitatea unui chip.

De altfel, acolada pe care o face buza superioară sub acest philtrum este numită Arcul lui Cupidon. Cu cât este mai accentuat philtrum, cu atât este și Arcul lui Cupidon mai arcuit, iar buzele mai frumoase și atrăgătoare.

Philtrum și destinul tău: familie și copii

În practicile mistice orientale, acest philtrum este asociat deopotrivă cu dragostea, cu pasiunea, dar și cu fertilitatea.

Femeile sau bărbații cu un philtrum pronunțat și buze mai ondulate erau considerate cele mai fertile persoane.

Dacă philtrum este mai lat și adânc, indică fertilitate și șansa de a avea o familie numeroasă.

Dacă este îngust, iar șanțul specific de deasupra buzei abia se zărește, fie vei avea un singur copil, fie nu vei reuși să îți întemeiezi o familie.

Bineînțeles, depinde foarte mult de ceea ce îți dorești tu cu adevărat. Dacă simți că o familie te va împlini și te va face fericită, atunci poți să îți schimbi destinul! Influențele mistice sunt doar indicii ale unui posibil destin, pe care fiecare trebuie să învețe să îl stăpânească și să îl modeleze.